Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 16 nov 2018

Google onthult grote update Wear OS: maak kennis met versie H

Waar Google er altijd een grote show van maakt als de nieuwe versie van het Android besturingssysteem wordt aangekondigd, gaat het er wat minder spectaculair aan toe als we het over Wear OS hebben. Smartwatches lijken nu eenmaal wat minder spannend te zijn dan smartphones en natuurlijk zijn er ook minder mensen die met een smartwatch rondlopen. Hoe dan ook is het bedrijf begonnen met de uitrol van een grote Wear OS update. Deze werd via de “Community” pagina van de Google Support site geïntroduceerd door een Google medewerker als de System Version: H Update.

Batterij langer mee met Wear OS H

De Wear OS update lijkt zich voornamelijk te richten op het verbeteren van de batterijlevensduur. In de post van Google Medewerker en Community Manager Alisha worden alvast een paar nieuwe features uitgelicht. Als eerste hebben we “Battery Saver Mode Updates”. Dit zorgt ervoor dat je batterij langer meegaat door alleen nog maar de tijd weer te geven, als je onder de 10 procent zit. Daarnaast komt er ook een feature, welke ervoor zorgt dat je smartwatch in de “deep sleep” modus gaat, wanneer je hem 30 minuten niet gebruikt.

Wear OS versie H

Makkelijk verder met apps

Naast de batterij-updates komt de H versie van Google’s wearable besturingssysteem nog met een paar andere handige features. Zo krijgen we een “Smart App Resume” functie, waarmee je op je horloge verder kunt met apps precies daar waar je was gebleven. Dat scheelt een hoop tijd en frustraties en zal menig Wear OS gebruiker blij maken. Als laatste wordt in de post ook nog “Two Step Power Off” benoemd. Voortaan kun je je smartwatch in twee makkelijke stappen uitschakelen door eerst de power knop ingedrukt te houden en vervolgens voor “power off”  of “restart” te kiezen.

Nog niet overal beschikbaar

Schrik niet als je de update nog niet ziet op je smartwatch. De uitrol is begonnen, maar is nog niet overal meteen beschikbaar. Het komt er wel aan, maar de beschikbaarheid heeft helaas ook te maken met de maker van je smartwatch. Daarnaast zou de functionaliteit ook kunnen variëren per wearable. Inmiddels zijn er in ieder geval behoorlijk wat opties als het gaat om smartwatches en kwam Fossil onlangs nog met de tweede Wear 3100 smartwatch ter wereld: de Fossil Sport.

 

Google

Reageer op artikel:
Google onthult grote update Wear OS: maak kennis met versie H
Sluiten