Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 mei 2018

Google werkt aan geheime social gaming startup

Google is een bedrijf dat maar moeilijk stil kan zitten. Er zijn momenteel tientallen projecten die lopen binnen en buiten het bedrijf. En volgens Bloomberg is daar nu een project bijgekomen. Het bedrijf zou helpen bij een social gaming startup. Zij helpen daarbij Michael Sayman, die als 21-jarige een jonge ondernemer is en hiervoor de app 4 Snaps heeft gemaakt. De nieuwe startup heeft als werknaam Arcade en zou de concurrentie aan moeten gaan met HQ Trivia, dat vorig jaar werd gelanceerd en behoorlijk veel succes heeft.

Arcade als social gaming startup door Google

Het idee achter Arcade is redelijk hetzelfde als dat wat HQ Trivia nu probeert. Het is een sociale game-ervaring, waarbij je telefoon centraal staat. Het account dat je maakt is ook gekoppeld aan je telefoonnummer, waardoor het waarschijnlijk lastig gaat zijn om meerdere accounts te maken als je maar één telefoon hebt. Google zelf heeft bevestigd dat er aan het project wordt gewerkt, maar wilde voor de rest niet zeggen wat er straks van kunnen verwachten.

Wel weten we dat het niet iets gaat zijn dat gekoppeld gaat worden aan een sociaal netwerk of een andere service die Google momenteel heeft. En dat hoeft ook niet. Als je kijkt naar het succes van HQ Trivia, vooral in de Verenigde Staten, dan zie je dat het idee achter zo’n app zelf al sterk genoeg is om er een succes van te maken.

Bij HQ Trivia is het zelfs zo dat vrienden bij elkaar komen om samen mee te doen aan een live quiz. Op die manier heb je een beetje het idee alsof je meedoet aan een tv-programma. Daarbij worden er zo nu en dan ook flinke prijzen weggeven. Zo werd er onlangs een prijzenpot van 300.000 dollar verdeeld, wat beschikbaar werd gesteld door Warner Bros ter promotie van hun film Rampage. Wanneer Google met zijn social gaming startup komt is dus ook nog niet bekend. Meer over HQ Trivia lees je hier.

Reageer op artikel:
Google werkt aan geheime social gaming startup
Sluiten