Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 24 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Google wil Chrome nog makkelijker maken met deze nieuwe feature

Er is de laatste jaren genoeg aan Google Chrome verandert. Toch lijkt een nieuwe functie echt een toevoeging te hebben.

Veruit de meeste computergebruikers in de wereld gebruiken Google Chrome als internetbrowser. Dat is niet zo gek, want de browser is ontzettend snel en werkt erg goed. Toch kijkt Google altijd naar manieren om de dienst nog beter te maken om concurrenten als Apple en Microsoft op afstand te houden.

Nieuwe functie in Chrome

Nu experimenteert Google met een nieuwe functie die Chrome nog makkelijker maakt. Het is aan het experimenteren met de omnibox, zoals Google de adresbalk noemt. De test heeft te maken met het automatisch aanvullen van de url die je aan het intypen bent.

Op dit moment als je een site wil bezoeken tik je de eerste letters in en Chrome suggereert de rest. De nieuwe functie gaat ervoor zorgen dat Chrome het automatisch verder gaat invoeren, waardoor je nog minder hoeft te doen. De nieuwe functie heeft de naam Omnibox Autcomplete Titles gekregen. Google vult een bladwijzer, geschiedenis of document automatisch aan wanneer een bepaald voorvoegsel invult, meldt Techradar.

Als je kiest om de functie in Chrome te gebruiken, werkt het anders dan verwacht. Het gaat niet om de eerste letters van een url zoals nu. Nee het gaat om een ander gedeelte van die tekst. Wil je bijvoorbeeld naar want.nl/smartphones, dan typ je bijvoorbeeld phon in. Dan kom je automatisch op de pagina terecht. Handig als je dus een pagina hebt bezocht, maar je weet niet de gehele url meer. Ook kun je een ander soort code gebruiken als er meerdere pagina’s zijn die je hebt bezocht. Je kunt dus bijvoorbeeld want/smart invoeren in Chrome.

Zo probeer je de functie

Vind je de functie interessant? Dan kun je hem nu al proberen, zonder dat je Chrome hoeft te updaten. Ga hiervoor naar chrome://flags. Daar zoek je naar Omnibox Autocomplete Titles. Daar vink je de optie enabled aan. Als je Chrome daarna herstart moet de nieuwe functie werken. De functie wordt nu nog getest, dus veel hoef je er nog niet van te verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google wil Chrome nog makkelijker maken met deze nieuwe feature
Sluiten