Google wil opnieuw het wiel uitvinden en lanceert Inbox

E-mail is één van de belangrijkste communicatiemiddelen van ons geworden en een leven zonder is niet meer mogelijk. Dit leidt er wel toe dat we dagelijks worden overstroomt met berichten. Sommige wel relevant, sommige niet. Als je Gmail gebruikt dan weet je dat het eenvoudig is om binnenkomende mail te filteren zodat je als eerste voornamelijke relevante berichten ziet binnenkomen. Maar nu wil Google iets nieuws uitproberen. Met de dienst Inbox heeft Google een slimme inbox gecreëerd dat lijkt op een combinatie tussen je Gmail inbox en Google Now. Hiermee wil Google de overvolle inbox meer aanspreekbaar en georganiseerder maken. Iets dat voor jou goed werkt.

Inbox bundelt bepaalde mailgroepen zoals nieuwsbrieven of facturen, toont via ‘Highlights’ informatie zoals vlucht- en verkeerinformatie en bevat het functies zoals de zogenoemde ‘Reminders’, ‘Assists’ en ‘Snooze’. Moet je je moeder helpen met de was? Inbox zorgt ervoor dat je dit niet vergeet. Daarnaast kun je met ‘Snooze’ ervoor zorgen dat een bericht op een later moment nog eens bovenin je inbox tevoorschijn komt zodat je er nog even niet aan hoeft te denken. Deze functie kennen we ook van Mailbox. Is dit handig? Het lijkt er in ieder geval wel op. Check in onderstaande video hoe Inbox eruit ziet.

Het is onduidelijk of Google wil dat Inbox een vervanging voor Gmail moet worden en je kunt niet zomaar een account aanmaken. Je moet een uitnodiging krijgen om Inbox te kunnen gebruiken. Hiervoor moet je een mail sturen naar [email protected]. De dienst werkt zowel met Android-phones als met iPhones die draaien op iOS 7 of hoger. Inbox is er ook als web-variant, maar dan wel alleen met de Chrome-browser. Wat denken jullie, gaat deze dienst een succes worden? Laat het ons hier weten en kijk hier voor meer informatie over de dienst.

Reageer op artikel:
Google wil opnieuw het wiel uitvinden en lanceert Inbox
Sluiten