Nieuwe Google-feature om films te kiezen is een soort Tinder voor films

Google begrijpt ons: het is niet altijd makkelijk om iets op de juiste serie of film bij je stemming te vinden. Het grote aanbod dat online en op bijvoorbeeld Netflix te vinden is kan handig zijn, maar ook overweldigend. Kiezen is haast onmogelijk. Gelukkig gaat Google ons helpen om deze belangrijke keuzes te maken. De zoekmachine heeft namelijk een nieuwe Tinder-achtige interface ontworpen, waardoor je met een paar swipes je match hebt gevonden.

Google helpt je films en series kiezen

Het kiezen van een film op Netflix duurt soms bijna langer dan het kijken van de film zelf. Ook de categorieën die Netflix laat zien helpen je niet altijd een keuze te maken. Blijkbaar herkennen ze dit probleem ook bij Google. De zoekmachine heeft alle informatie beschikbaar om het jou en ons nét wat makkelijker te maken.

Google zal je gepersonaliseerde aanbevelingen geven op basis van je bestaande kijkgeschiedenis. Hiervoor hoef je alleen aan te geven welke streamingservices je op dit moment gebruikt. Vervolgens kun je simpelweg starten met Googelen naar een bepaalde film of serie. Of vraag Google ”What’s good to watch?”. De zoekmachine zal je series en films laten zien die beschikbaar zijn voor jou, en welke op basis van de verzamelde data een aanrader voor je zijn.

Like of dislike series en films

Om de suggesties te verbeteren maakt Google gebruik van zogenaamde top picks. Als je op deze sectie klikt opent een scherm dat er uit ziet als een carrousel. In die carrousel kun je, net als je op Tinder ook doet, naar links en rechts swipen. Daarmee like of dislike je een suggestie. Swipe even door terwijl je de popcorn uit de magnetron haalt en tegen de tijd dat je op de bank zit heb je je match gevonden.

Heb je een serie of film gevonden om te kijken maar weet je niet op welke service het beschikbaar is? Dan kun je op de naam van de serie of film klikken om meer informatie te vinden over de show en waar je hem kunt bekijken.

Google film series
(Bron: Google)

De functie zal eerst in de VS verschijnen op de zoekmachine. Het is nog niet bekend wanneer de functie wereldwijd uitgerold zal worden. Hopelijk is dat snel, want deze functie lijkt er een die we veel gaan gebruiken. Tot die tijd kun je altijd ons wekelijkse lijstje raadplegen met wat nieuw is op Netflix.

Reageer op artikel:
Nieuwe Google-feature om films te kiezen is een soort Tinder voor films
Sluiten