Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 dec 2018

Dit zochten jullie het meest op Google in 2018

Weet je niet meer hoe je die lekkere gehaktballen maakt of hoe je een kastje op de muur hangt? Dan Google je het en ben je in no-time voorzien van de juiste informatie. We zoeken wat af met z’n allen en waarom zouden we het ook niet doen? Google werkt ontzettend makkelijk en levert je bijna altijd datgene wat je wilt hebben. En nu het jaar 2018 bijna achter de rug is, is het tijd voor een mooi overzicht naar de zoekopdrachten die we het meest invoeren. Wat hebben jullie het afgelopen jaar het meest gezocht op Google?

Meest gebruikte Google zoektermen van 2018

Google heeft in Google Trends een overzicht gezet van de meest gebruikte zoektermen van 2018. Afgelopen jaar hebben we weer massaal gebruik gemaakt van de slimme zoekmachine. Google heeft deze zoektermen geanalyseerd en komt met een lijst van wat we nu precies zochten. Een lijst die is gebaseerd op de zoektermen met de grootste verkeerstoename in vergelijking met het jaar 2017.

Over het algemeen hebben we in 2018 heet meest gezocht op Avicii. De DJ en producer overleed dit jaar op jonge leeftijd en wist daarmee de gehele muziekindustrie op zijn kop te zetten. Van tributes tot aan zijn oude videoclips: het werd allemaal massaal bekeken.

Google resultaten 2018 - avicii

Daarnaast zochten we ook bijzonder veel op Glennis Grace, die meedeed aan America’s Got Talent, en Barbie. Ook Litebit en Jos B. kwamen regelmatig voorbij in de zoekbalk.

Meer categorieën

Echter heeft Google niet alleen de meest gebruikte algemene zoektermen van het jaar bekend gemaakt. Verschillende categorieën als Nederlanders, Wat is..?, Evenementen en Nederlandse Overledenen geven een beter inzicht in ons zoekgedrag van het afgelopen jaar. Zo zagen we in die eerste categorie Max Verstappen, Glennis Grace, Waylon, André Hazes en Konginin Maxima voorbij komen.

Google resultaten 2018 - Max Verstappen

Om je een goed beeld te geven vindt je hieronder de vijf categorieën.

Nederlanders

 1. Max Verstappen
 2. Glennis Grace
 3. Waylon
 4. André Hazes
 5. Koningin Màxima

Wat is…?

 1. Wat is de dividenbelasting?
 2. Wat is de sleepwet?
 3. Wat is hermafrodiet?
 4. Wat is No Nut November?
 5. Wat is serpositief?

Evenementen

 1. WK Voetbal
 2. Tour de France
 3. Pinkpop
 4. Nijmeegse Vierdaagse
 5. Wimbeldon

Nederlandse Overledenen

 1. Koos Alberts
 2. Wim Kok
 3. Mies Bouwman
 4. Ruud Lubbers
 5. Willie Dille

Benieuwd naar de overige resultaten? Check dan de website van Google!

Reageer op artikel:
Dit zochten jullie het meest op Google in 2018
Sluiten