Google’s nieuwste snufjes: de Nexus 6, Nexus 9 en de Nexus Player

Geen groots event, maar een prachtige website. Dat was de weg waarmee Google de nieuwe Nexus 6, Nexus 9 en Nexus Player introduceerde. Geld steken in een persevent vonden ze niet nodig. En dat vinden wij best een goed idee. Hierdoor is iedereen ter wereld tegelijk op de hoogte van de nieuwe producten. Maar Google heeft deze producten niet alleen ontwikkeld. Ze hebben met maar liefst drie fabrikanten samengewerkt. Samen met HTC presenteren ze de tablet, de Nexus 9, met Motorola hebben ze de smartphone, de Nexus 6, ontwikkeld en met zijn ze met Asus in zee gegaan om de Nexus Player op de markt te brengen. We lichten ze graag aan je toe.

Nexus 6

De nieuwste Nexus phone beschikt over een gigantisch 6-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Dit toestel is dus door Motorola ontwikkeld en dat is te zien. De Nexus 6 heeft namelijk qua design veel weg van de nieuwe Moto X.

 
Het toestel wordt door een quadcore Snapdragon 805 2,7Ghz processor aangedreven en heb je een 13MP-camera tot je beschikking voor mooie kiekjes. De batterij heeft een capaciteit van 3220mAh waardoor we verwachten dat het toestel wel een tijdje meegaat. Daarnaast is het toestel van ‘Turbo Charging’ voorzien waardoor het toestel binnen vijftien minuten genoeg juice binnenkrijgt om jou zes uur gebruikstijd te bieden. Google presenteerde ook de nieuwste Android-versie, Android 5.0 Lollipop. Alle nieuwe Nexus-apparaten draaien uiteraard op dit mobiele besturingssysteem.

De Nexus 6 zal in een 32GB- en 64GB-variant beschikbaar worden en ligt vanaf begin november voor een bedrag van 649 dollar in de Noord-Amerikaanse winkels. Beschikbaarheid voor de Nederlandse markt is nog onbekend. Opvallend is, is dat dit toestel relatief duurder is dan de vorige Nexus phones.

Nexus 9

Samen met HTC presenteert Google de nieuwe Nexus-tablet, de Nexus 9. Deze tablet beschikt over een 9-inch scherm (logisch) met een resolutie van 2048 × 1536 pixels. Dit is dezelfde resolutie als die van de iPad Mini Retina en de iPad Air. Een 64-bit NVIDIA Tegra K1 processor zorgt ervoor dat-ie een kloksnelheid van 2,3Ghz kent. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, een 8MP-camera aan de achterkant en een 1,6MP-camera aan de voorkant en een batterij met een capaciteit van 6700mAh.

 
De Nexus 9 draait op Android 5.0 Lollipop en weegt 425 gram. Je kunt kiezen uit een 16GB-versie (399 euro) of een 32GB-versie (489 euro) die beide vanaf 3 november bij de Media Markt en Coolblue beschikbaar zijn.

Nexus Player

De Nexus Player is een set-top box met Google’s nieuwe Android TV-platform. Met het apparaat ben je in staat om muziek, films en series te streamen, maar je kunt er ook Android-games op spelen. De speciale gamecontroller kun je los aanschaffen (39 dollar). Je hoeft niet goed te kijken om op te merken dat het iets van een apple+tv”>Apple TV weg heeft.

 
De diameter van het puck-vormig apparaat is 4,7 inch en kun je ‘m ook met je stem bedienen. Het is nog de vraag of dit ook in het Nederlands mogelijk is. De Nexus Player is ook met een losse afstandsbediening te bedienen. Je hebt 8GB aan opslagruimte tot je beschikking waarop je dus apps kunt opslaan. Vanaf 3 november is-ie in de Google Play Store te koop. Een prijs voor de Nederlandse markt is nog onbekend. In de Verenigde Staten gaat-ie 99 dollar kosten.

Reageer op artikel:
Google’s nieuwste snufjes: de Nexus 6, Nexus 9 en de Nexus Player
Sluiten