Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Nerdy Stuff 4 okt 2017

Google presenteert de Pixelbook: dit moet je weten over de high-end laptop

Vanavond presenteerde Google een aantal nieuwe producten waaronder de nieuwe high-end laptop. Deze laptop is een update van de Chromebook en heeft de naam Pixelbook gekregen. De Pixelbook heeft een aantal toffe nieuwe features waar we eerlijk gezegd al wel een tijdje op zaten te wachten, dus: yes, finally!

Google’s nieuwste Chromebook

De nieuwe Google Pixelbook is een high-end Chromebook die qua uiterlijk wel wat weg heeft van Microsoft’s Surface Book. Google’s Chromebook was al een aantal jaren niet meer vernieuwd dus deze update was meer dan welkom. De laptop heeft een wat hoekig uiterlijk en een 12.3-inch touchscreen.

Pixelbook

Volgens Google is de nieuwe Pixelbook de dunste en lichtste laptop die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Daarnaast is het scherm van de nieuwe laptop ook 360-graden te draaien waardoor hij te transformeren is tot een tablet. Een handige functie waardoor je je tablet wellicht niet zo veel meer aan zult raken. Door deze feature heeft hij ook wel wat weg van Lenovo’s Yoga notebooks.

De binnenkant telt ook mee

En dan over naar de binnenkant. De laptop is voorzien van een Intel Core i5 of i7 processor, beschikt over een tot 16GB RAB geheugen en heeft 512GB opslagruimte. De laptop heeft twee USB-C ingangen. Ook kun je, wanneer je gebruik maakt van een Pixel smartphone, deze automatisch gebruiken als hotspot voor je laptop.

Wat mag dat kosten?

Bij een premium laptop hoort ook en premium prijs. De Pixelbook zal te koop zijn vanaf 999 dollar. Dat is inderdaad veel geld voor een Chromebook, waarvan de prijs vaak een paar honderd euro lager ligt, maar Google vindt zelf dat de laptop het geld dubbel en dwars waard is.

Hoe ze je proberen te overtuigen? Door gebruik te maken van alle skils die ze in huis hebben. Google heeft namelijk Google Assistant in de laptop ingebouwd. Als je op de speciale toets op het toetsenbord drukt dan kun je tegen de Assistant praten of je vraag intypen.

Pixelbook

Dit is echter niets nieuws in laptopland: Apple heeft een Siri-toets op de MacBook Pro laptops en op sommige laptops zit een toets waarmee Cortana voor Windows 10 wordt geactiveerd. Toch wint Google het waarschijnlijk wel als het gaat om het maken van originele productvideo’s met deze vermakelijke ‘home video’. Voor meer van dit soort how-to-video’s, check Google’s YouTube-kanaal.

Voor de Pixelbook is ook een speciale pen ontwikkeld die je er voor 99 dollar bij kunt kopen. De pen werkt op het touchscreen van de laptop, reageert op druk en de hoek waarin je hem vasthoudt en werkt op AAA-batterijen.

De Pixelbook: WANT?

Het is te hopen dat voor deze nieuwe laptop de ondersteuning voor Android-apps wordt verbeterd, aangezien dat bij de oudere Chromebooks soms wat te wensen over laat. De laptop is te koop vanaf 999 dollar en de duurste uitvoering zal 1694 dollar gaan kosten.

Die prijzen zijn vergelijkbaar met Apple’s MacBooks, de Microsoft Surface laptops en een aantal andere high-end laptops. Dat is precies waar Google met deze nieuwe laptop op mikt. De Pixelbook zal vanaf 31 oktober in de VS, Engeland en Canada verkrijgbaar zijn maar het is al mogelijk een pre-order te plaatsen.

Google onthulde vandaag nog meer nieuwe mooie gear. Benieuwd naar wat dat was? Lees er hier meer over!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google presenteert de Pixelbook: dit moet je weten over de high-end laptop
Sluiten