Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 29 sep 2017

Ontbytes: GoPro Hero 6 op komst, Atari brengt Rollercoaster Tycoon terug en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer nieuws over de nieuwe GoPro en RollerCoaster Tycoon.

RollerCoaster Tycoon Classic nu ook spelen op Mac en pc

De klassieker RollerCoaster Tycoon Classic is beschikbaar gemaakt voor pc- en Mac-systemen. Het spel is voor 20 euro via Steam te koop.

Atari en Chris Sawyer, de makers van versie 1 en 2 van de pretparksimulator, maakten dit gisteren bekend. De twee klassieke spellen uit 1999 en 2002 zijn in de nieuwe variant samengevoegd.

GoPro kondigt GoPro Hero 6 aan

De opvolger van de GoPro Hero 5 Black komt er aan. De Hero 6 Black komt in dezelfde behuizing als zijn voorganger. De processor is echter nieuw en kan 4k-video op 60fps en 1080p-beeld op 240fps schieten.

GoPro heeft zelf de GP1-beeldprocessor ontworpen. Die zorgt volgens het bedrijf voor betere beeldkwaliteit, een dynamischer bereik, prestaties bij weinig licht en videostabilisatie ten opzichte van vorige Hero-generaties.

Google Foto’s herkent straks misschien ook je hond of kat

Het lijkt er op dat Google werkt aan gezichtsherkenning voor huisdieren in zijn Foto’s-dienst. Die functie werkt tot nu toe alleen maar voor mensen. Google Foto’s herkent op dit moment wel soorten dieren, maar herkent bijvoorbeeld geen individuele honden of katten.

Als de dienst werkt dan zouden eigenaren via één zoekopdracht alle afbeeldingen waarop hun huisdier staat uit hun fotoarchief in Google Foto’s kunnen terugvinden. Android Police vond een installatiebestand waarin specifiek wordt gesproken over honden en katten. Dit is een sterke aanwijzing dat de functie er komt.

GOOGLE

Snackbyte: de vetse filmgadgets aller tijden

Dit is een hele fijne video om je vrijdagochtend mee te beginnen: een compilatie van de tofste filmgadgets aller tijden. Van hoverboards, lightsabers en batarangs: ze staan er allemaal in!

Reageer op artikel:
Ontbytes: GoPro Hero 6 op komst, Atari brengt Rollercoaster Tycoon terug en meer
Sluiten