Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 30 mrt 2018

GoPro Hero: nieuw instapmodel voor een betaalbare prijs

GoPro is druk bezig met het proberen aan te trekken van nieuwe klanten, die geïnteresseerd zijn in instapmodellen van de handige cameraatjes. Eén van de nieuwe instapmodellen die daarmee moet helpen is de betaalbare GoPro Hero. Hij krijgt niet zoals de Hero 5 en 6 een getal achter zijn naam, maar is simpelweg een held. Hoewel er wat design betreft veel is overgenomen van de duurdere Hero modellen, zijn de specs natuurlijk wel wat minder premium.

Even groot als duurdere Hero modellen

Net als zijn oudere broers komt de GoPro Hero met een 2 inch display, digitale videostabilisatie, voice control en kun je hem tot een meter diep in water laten vallen of meenemen. De camera is even groot als de andere Hero modellen en past dus ook in dezelfde houders en standaarden. Dat is handig als je er later toch klaar voor bent om up te graden.

GoPro Hero

10 megapixel foto’s en Ambarella chip

Helaas kun je met het apparaatje geen 4k beelden schieten en ook geen super slowmotion beelden maken. Wat je wel krijgt zijn beelden met een resolutie van 1440 pixels met een snelheid van 60 frames per seconde.

Waar je met de duurdere toestellen 12 megapixel foto’s kunt maken, zijn dat bij het instapmodel 10 megapixel beelden. Ook is er maar één setting om meerdere foto’s snel achter elkaar te maken en maar één timelapse setting.

Verder is het apparaatje uitgerust met een Ambarella chip.

GoPro Hero camera

GoPro Hero een stuk goedkoper

GoPro wilde graag een instapmodel met een display en dat kunnen ze nu dus van hun to-do lijstje halen. De nieuwe camera kost 220 euro, wat een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een Hero 6 voor rond de 400 euro.

Als je een camera hebt, betekent het natuurlijk niet meteen dat je ook mooie foto’s kunt maken. Met wat kennis kun je je foto’s echter naar een hoger niveau tillen. Gelukkig staat de complete fotografiecursus van Harvard online en kun je die gratis downloaden.

The Verge

Reageer op artikel:
GoPro Hero: nieuw instapmodel voor een betaalbare prijs
Sluiten