Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

GORE-TEX ShakeDry hardloopjas houdt je onder elke weersomstandigheid droog en warm

Ongeacht welke sport je beoefent, je gear helpt mee aan je prestatie. Een sporthorloge zoals de Apple Watch houd je prestaties en hartslag in de gaten en weet je wanneer je gas moet geven, omdat je niet op schema ligt. De meest innovatieve kleding zorgt er weer voor dat je als hardloper tegen allerlei weersomstandigheden wordt beschermd om optimaal te presteren. GORE-TEX zorgt hier met de nieuwe ShakeDry-technologie voor. Een technologie verwerkt in een dun jasje dat je volledig drooghoudt.

GORE-TEX ShakeDry: lichtgewicht en ademend

Kort gezegd is ShakeDry van GORE-TEX een waterdichte stof dat super licht en gemakkelijk op te vouwen is, maar ook nog eens tijdens het sporten goed ademt. Tenminste, dat is onze ervaring. Tijdens een aantal flinke regenbuien zorgde de jas ervoor dat wij tijdens het hardlopen toch ‘droog’ en warm bleven. Niets is zo vervelend om de laatste kilometers doorweekt door te komen. Daarnaast creëer je een risico dat je lichaam onderkoelt raakt.

De ‘GORE Running jacket‘ is wat ons betreft dan ook perfecte gear voor reizigers die tijdens hun trip óók willen hardlopen. De technologie ga je dan ook steeds meer in hardloopkleding van andere merken tegenkomen. Maar als je een state-of-the-art hardloopjas wil kies dan voor ‘GORE Running Wear’. Enig nadeel: de jas kost 299 euro.

Hoe werkt de ShakeDry-technologie?

Dit is natuurlijk niet binnen één zin te beantwoorden, maar waar het op neer komt is dat een laminaatconstructie voor een optimale vochtdoorlatendheid van binnenuit zorgt. Deze stof weet zweetopbouw te verminderen en vocht goed door te laten. En (regen)water uiteraard perfect weet buiten te houden. Dit water wordt namelijk persistent afgestoten. Hierdoor is de jas direct droog te schudden zodat je ‘m weer kunt opbergen na het sporten. Vernuftig spul die ShakeDry-technologie.

De binnenkant is overigens van comfortabel textiel gemaakt waardoor je de jas tijdens het sporten ook op de blote huid kunt dragen. Je hoeft er in ieder geval niet bang voor te zijn dat de regen op je huid doordringt.

gore-tex

Verder is de regenjas voor hardlopers van reflectiemateriaal voorzien en heb je een opbergzakje tot je beschikking. De rits is dubbel en is het mouwgat half elastisch voor extra comfort. De pasvorm is prima.

Toch willen we de prijs van 299 euro nogmaals benoemen. Wij weten dat goede sportkleding prijzig is, maar denk er wel 2 keer over na voordat je tot aankoop over gaat. GORE-TEX ShakeDry zal je dankzij het innovatieve karakter in ieder geval voor jaren warm en droog houden. Tijdens je lokale hardloopsessie én tijdens je reis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
GORE-TEX ShakeDry hardloopjas houdt je onder elke weersomstandigheid droog en warm
Sluiten