Rutger Houweling
Rutger Houweling 13 apr 2017

Ontbytes: Gorillaz viert feest met augmented reality, tekenen met AutoDraw en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Vandaag is iedereen een kunstenaar met AutoDraw.

Iedereen kan tekenen met Google’s nieuwe tool AutoDraw

In iedereen schuilt een gewaardeerd kunstenaar. Tenminste, zo denkt Google erover. De nieuwe tool AutoDraw maakt namelijk van elke krabbel een kunstwerk. De gigant uit Silicon Valley is écht van alle markten thuis. Weet je even geen antwoord op de vraag? Google! Wil je een e-mail versturen? Google! En nu helpt Google jou dus ook met tekenen.

Zie AutoDraw als een intelligente versie van Paint. Terwijl je tekent biedt Google een serie alternatieven met wat je eigenlijk bedoelt. Probeer maar eens een fiets te tekenen. Well done Google, well done. De tekening is uiteindelijk als PNG op te slaan.

Spotify-app eindelijk naar de Apple Watch

Het is een grote frustratie van Apple Watch-gebruikers: het ontbreken van de Spotify-app. Een onbekende ontwikkelaar is nu samen met Spotify de Apple Watch-app Snowy aan het ontwikkelen.

spotify

De volledige playback wordt hierdoor op je pols beschikbaar en kun je door de collectie bladeren. Het meest interessante nieuws is misschien wel dat je offline muziek op de Apple Watch kunt opslaan. Ideaal voor de hardlopers onder ons.

Het gaat maar door: nieuwe pikante foto’s beroemdheden gehackt

In 2014 werden er honderden naaktfoto’s van beroemdheden via iCloud bemachtigd. Onlangs was het weer raak. Onder de noemer van The Fappening 2.0 gingen naaktfoto’s van onder andere Emma Watson, Kate Upton en de Nederlandse Laura Ponticorvo in de rondte. Niet oké.

Ook vandaag was het raak. Miley Cyrus, Suki Waterhouse en Kate Hudson zijn op het web te bewonderen. En nee, wij linken je niet door. Op deze manier houd je in ieder geval jouw naaktfoto’s weg van het internet.

Snackbyte: Gorillaz viert feest met augmented reality

Gorillaz laat zien hoe je nieuwe technologie moet inzetten om de aandacht van muziekliefhebbers te trekken. Via de app Gorillaz voor iOS en Android wordt je alvast klaargestoomd voor het nieuwe album Humanz. Dit album komt op 28 april uit en is via de app als eerste te downloaden.

De app maakt gebruik van augmented reality waarmee je meer over de band te weten komt. Het eerste nummer Andromeda van het album Humanz is hier te beluisteren. En check zo nu en dan de app. Gorillaz opent namelijk met Sonos zogenoemde ‘Spirit Houses’. Op 6 mei wordt-ie in Amsterdam geopend. Dit wordt een experience locatie waar je alle speciale installaties en projecties van het nieuwe album kunt checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Gorillaz viert feest met augmented reality, tekenen met AutoDraw en meer
Sluiten