Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Opvouwbaar smartphoneglas voor iPhone komt dichterbij

Corning is een fabrikant die vrijwel elke smartphone beschermt tegen krassen, maar waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Gorilla Glass is een naam die je wellicht al bekender voorkomt. Met zijn schermtechnologie is Corning leverancier van een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone.

Corning Gorrilla Glass

De volgende stap? Een flexibel en opvouwbaar scherm. De trend van opvouwbare smartphones is afgelopen maand afgetrapt door onder andere Samsung en Huawei. Alles wijst erop dat het meer wordt dan een gimmick.

Corning wil de boot niet missen, waarbij Apple waarschijnlijk vooraan in de rij staat. De techgigant experimenteert ook met opvouwbare iPhones, en investeerde onlangs zelfs 200 miljoen in de maker van Gorilla Glass.

De innovatie is hard nodig, want de schermen van de Galaxy Fold en Huawei Mate X zijn gemaakt van flexibel plastic, niet van glas. In principe geen probleem, tot er sleutels in de buurt komen. Ze bekrassen namelijk veel makkelijker dan je van glazen smartphoneschermen gewend bent.

Opvouwbare iPhone en prototype

Voor nu zit er echter niks anders op, omdat nog geen enkele fabrikant op grote schaal opvouwbaar glas kan produceren. Corning komt echter steeds dichter in de buurt.

Het bedrijf heeft nu een prototype van 0,075mm dik vouwbaar glas. Je kunt het prototype 200.000 keer vouwen tot een straal van 5 millimeter. Indrukwekkend, maar CEO John Bayne benadrukt dat nog niet aan alle kwaliteitscriteria is voldaan.

opvouwbare iPhone corning gifje

Daardoor wil de CEO ook nog geen beloftes doen over wanneer de technologie uiteindelijk gereed zal zijn voor prime time. Apple kennende is de kans echter groot dat de techgigant pas daarna een opvouwbare iPhone zal uitbrengen. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Opvouwbaar smartphoneglas voor iPhone komt dichterbij
Sluiten