Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 aug 2014

Gouden idee! Gibbon is die overzichtelijke digitale bibliotheek waarop we al jaren wachten

Samen kunnen we alles leren, right?! Het klopt wel. Innovatie stamt voort uit oude technologieën van anderen en heeft iedereen wel een mentor die hem of haar inspireert en leert. Deze kennis wordt (als het goed is) weer doorgegeven en zo blijft de oneindige cyclus ronddraaien. Wil je dus iets leren? Zoek de kennis bij een ander, want er staat altijd wel iemand voor je klaar.

Het handige van Internet is, is dat veel informatie binnen handbereik is. YouTube staat vol met handige tutorials en zijn er genoeg professionals die hun kennis online delen. Het nadeel van het web is alleen dat er zoveel informatie aanwezig is, dat het soms lastig is om de juiste bron te vinden. Een overzichtelijke digitale bibliotheek hebben wij dan ook nog niet gevonden. Of toch wel! Onlangs is Gibbon in het leven geroepen. Een plek met zogenoemde afspeellijsten om van elkaar te kunnen leren.

 
In de digitale bibliotheek vind je verschillende onderwerpen zoals wetenschap, fotografie en ondernemerschap. Binnen de onderwerpen kunnen gebruikers een kennisbank aanmaken. Gibbon-gebruiker Michel Zorge heeft bijvoorbeeld een kennisbank in het leven geroepen waarmee je de Eerste Wereldoorlog beter leert begrijpen. Hier worden allemaal artikelen en video’s in geplaatst die binnen dit onderwerp relevant zijn. Wil je een betere fotograaf worden? Dan heeft Dennis Flinsenberg handige artikelen voor je uitgezocht.

 
Het is voor ons nog onduidelijk hoe bijvoorbeeld kwaliteit wordt beoordeeld. Welke kennisbank beschikt bijvoorbeeld over de juiste en beste informatie? Wellicht is het een idee om comments van andere gebruikers toe te voegen. Het is ook een idee om andere gebruikers content te laten toevoegen aan bestaande kennisbanken. Maar vooralsnog zijn wij erg enthousiast over Gibbon. Het design ziet er goed uit, het werkt gebruikersvriendelijk en je vindt er veel goede informatie. Tip: bezoek Gibbon en leer van anderen en deel jouw kennis met anderen.

Thanks voor de tip Bram Kanstein!

Reageer op artikel:
Gouden idee! Gibbon is die overzichtelijke digitale bibliotheek waarop we al jaren wachten
Sluiten