Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gran Turismo 7 wordt de uitgebreidste racegame op de PlayStation 5

Over een maandje is het eindelijk zover. Dan kun je Gran Turismo 7 gaan beleven op je PlayStation 5. Ja, de game komt ook nog uit op de goede oude PlayStation 4, maar het is die next-gen versie waar we erg naar uitkijken.

Gisteravond werd er ter ere van de aankomende release van Gran Turismo 7 een speciale State of Play-aflevering uitgezonden. In een half uur tijd werden de verschillende aspecten van deze PlayStation 5-topper getoond en dat is toch wel indrukwekkend om te zien.

Gran Turismo 7 is bizar uitgebreid

Want als we zo naar de video kijken, dan lijkt het er op dat Gran Turismo 7 echt bizar uitgebreid gaat zijn. Volgens de makers moet de game een paradijs worden voor ‘car culture’. En dat lijkt ze te gaan lukken. Zo heb je de keuze uit meer dan vierhonderd verschillende wagens om in te gaan rijden. Daarbij zijn er natuurlijk de absolute klassiekers, maar is het ook mogelijk om plaats te nemen in een Tesla. Racen doe je over de hele wereld met een veelvoud aan tracks en verschillende configuraties daarvan. Op die manier moet het een game zijn die je enorm lang zoet houdt.

In vele opzichten gaat Gran Turismo 7 terug naar de basis die het ooit zo populair maakte. Dat betekent bijvoorbeeld dat je weer ouderwets een licentie moet halen en met een beperkt budget je eerste wagen koopt. Daarmee doe je dan mee met een klassieker als de Sunday Cup en met het geld dat je daar verdient, voer je wat upgrades uit. Maar tegelijkertijd is er ook ruimte voor verandering. Die vinden we bijvoorbeeld terug in het Gran Turismo Café. Daar krijg je verschillende uitdagingen voorgeschoteld en als je die weet te voltooien, dan krijg je informatie over de verschillende wagens. Het is een mooi stukje diepgang.

Music Rally

Een andere interessante vernieuwing is de toevoeging van Music Rally. Dat is eigenlijk een Time Attack-modus, maar dan met een pompende soundtrack. Er zijn 300 nummers, waarbij het doel is om de perfecte lijn te rijden terwijl de timer afloopt. Op 4 maart kunnen we zelf gaan ervaren hoe dat is. Dan komt Gran Turismo 7 uit op zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4.

PlayStation 5 doet het minder goed in vergelijking met de PS4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!