Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 juli 2018

Gran Turismo Sport krijgt opeens microtransactions

Toen Gran Turismo Sport vorig jaar werd uitgebracht, werd dat gedaan zonder Microtransactions. De ontwikkelaar wilde er niet aan beginnen en was duidelijk dat ze er niet in zouden komen. Toch zullen ze met een nieuwe update worden geïntroduceerd. Die update is nu al live in de Verenigde Staten en Azië en zal vanaf 2 augustus ook beschikbaar zijn in Europa. Met die nieuwe update heb je de mogelijkheid om nieuwe auto’s aan te schaffen door gebruik te maken van echt geld.

Gran Turismo Sport en zijn microtransactions

De toevoeging is extra opvallend omdat het nu een trend lijkt te zijn dat games juist afscheid nemen van de mogelijkheid. Zo zal het niet zitten in Forza Horizon 4 en is het onlangs weggehaald in Forza Motorsport 7, waar het in het begin wel in zat en tot heel wat commotie leidde. Het feit dat het juist daar werd weggehaald, werd goed ontvangen.

Gran Turismo sport

Je kunt overigens niet elke auto automatisch kopen. Het gaat enkel om de wagens die minder dan 2.000.000 in-game credits kosten. Wagens die minder duur zijn dan die prijs, kun je nu dus voor een paar dollar en straks voor een paar euro aanschaffen. Het wordt naar de consument verkocht als een kortere route. Als jij geen zin hebt om flink rond te racen en daarmee credits te verdienen, dan kun je via deze weg een stuk afsnijden en gelijk een toffe nieuwe wagen bezitten.

Gran Turismo Sport

Een reden voor deze omslag kan te vinden zijn in het feit dat de ontwikkelaar inkomsten nodig heeft. De game heeft met de release redelijk verkocht, maar daarna zijn er eigenlijk alleen maar gratis updates vrijgegeven. Updates waar ontwikkelaars een full-time baan aan kwijt zijn en dat moet dan wel terug te verdienen zijn. Mocht je willen weten of de game de moeite waard is, dan kun je hier de review lezen.

Reageer op artikel:
Gran Turismo Sport krijgt opeens microtransactions
Sluiten