Graphic Means belichaamt de veranderende design-wereld in de jaren ’50 tot ’90

Zuhre Orhon 12 mrt 2016

Het leven van een designer verloopt niet altijd gemakkelijk. Naast onredelijke opdrachten van de klant krijgt de designer ook genoeg problemen bij het ontwerpen van de meest bijzondere creaties. Dit gaat tegenwoordig samen met apparatuur die niet wil werken of bestandsformaten die niet kloppen. Echter, de problemen die de huidige designer ervaart waren niets vergeleken met de moeilijkheden van hun voorgangers. Daarmee bedoelen we de designers die werkzaam waren tussen de jaren vijftig en negentig.

graphic-means

Graphic Means: A History of Graphic Design Production

Onlangs is deze trailer van de film Graphic Means verschenen. Deze film geeft inzicht in de veranderingen die plaatsvonden in de wereld van de ontwerper. Denk hierbij aan linecaster, fotocomposities en PDF-bestanden. De film Graphic Means is door Briar Levit geproduceerd. De hoofdrollen in deze bijzondere film worden vertolkt door bekende namen uit de designwereld zoals Ellen Lupton, Malcom Garrett en Adrian Shaughnessy.

In de trailer van Graphic Means is te zien hoe groot de veranderingen zijn geweest. De designers die aan het woord komen discussiëren zowel over de tijdrovende methoden van toen en de snelle computersoftware van nu. Zeker een aanrader als je meer wilt weten over grafisch design van vroeger. Het duurt nog even voor je deze film kunt bewonderen, want deze wordt pas in de lente van 2017 verwacht. Wil je tot dan op de hoogte blijven? Dan kun je hier de officiële website in de gaten houden.

Reageer op artikel:
Graphic Means belichaamt de veranderende design-wereld in de jaren ’50 tot ’90
Sluiten