Graphics van Final Fantasy XVI worden nog verbeterd

Eén van de opmerkelijkste aankondigingen tijdens de recente PlayStation-presentatie, was die van Final Fantasy XVI. Het nieuwste deel in de reeks moet in 2021 gaan verschijnen.

Hoewel het tof was dat de ontwikkelaar al iets liet zien van Final Fantasy XVI, was het zeker niet de mooiste game die in de planning is voor de PlayStation 5. Nu laat de ontwikkelaar weten dat daar nog aan gewerkt gaat worden.

Final Fantasy XVI wordt mooier

Dit liet ontwikkelaar Naoki Yoshida weten tijdens een speciale livestream rondom de digitale versie van de Tokyo Game Show. De beste man, die we ook kennen van Final Fantasy XIV, was daarbij ouderwets eerlijk. Hij wilde de game laten zien zoals hij op dat moment was. Dat is volgens hem beter dan een gelikte video uit te brengen met enkel cutscenes, aangezien dat geen goed beeld geeft van wat het uiteindelijke product gaat zijn. De video waarin hij dit naar buiten bracht, vind je hieronder. Daarbij heeft deze fijne Twitter-gebruiker de video voorzien van ondertiteling.

Heel erg veel weten we nog niet van Final Fantasy XVI, maar het is in elk geval goed dat hij in ontwikkeling is. De game gaat in 2021 meer van zich laten zien, waarna hij ook dat jaar uit zou moeten komen. Maar of dat ook gaat lukken, dat valt nog te bezien. Games in deze reeksen zijn vaak jaren in ontwikkeling.

Ook nog aandacht voor deel 14

Bovendien lijkt het er op dat hoofdontwikkelaar Yoshida een dubbelrol gaat krijgen. Naast zijn werkzaamheden voor Final Fantasy XVI, houdt de man zich ook nog bezig met de MMORPG Final Fantasy XIV. Grote kans dat die game ergens in 2021 ook weer een uitbreiding gaat krijgen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Graphics van Final Fantasy XVI worden nog verbeterd
Sluiten