Sam Dille
Sam Dille Films & Series 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Batman-fans opgelet: deze jongen bouwt binnen een jaar een werkende Grappling Gun

Iedereen die wel eens een Batman-film heeft gezien of Just Cause heeft gespeeld weet het. De Grappling Gun is een van de lekkerste wapens van de hele reeks. YouTuber Built IRL, echte naam JT, vond dit ook. Hij was zelfs zo enthousiast dat hij het hele jaar heeft gewerkt aan een werkende replica van het wapen. Met een spectaculair resultaat al gevolg.

Het wapen is een stuk indrukwekkender dan de eerdere pogingen van YouTubers. Om te beginnen werkt het wapen op zichzelf. Er is dus helemaal niks nodig om de grijper te laten schieten. Daarbij past het hele wapen in z’n geheel op je arm. De Grappling Gun heeft een CO2-aangedreven straalmechanisme die de haak schiet met hulp van standaardpatronen. Tot slot heeft de Gun een zeer krachtige motor van 10.000W die heel snel is. In tegenstelling tot sommige andere doe-het-zelf-ers, kan je de grijper van JT zelf bedienen. Je kan de richting en snelheid van de grijper bepalen met een wiel bij je duim.

De Grappling Gun heeft helaas ook wat minpunten

Toch is niet alles zo rooskleurig als in de Batman-films. De Grappling Gun heeft namelijk een aantal gebreken. Doordat je de grijper moet bedienen met je duim is het soms lastig om tegelijkertijd het wapen goed vast te houden. Daarom heeft JT zijn wapen vastgemaakt aan een harnas, zodat het gewicht beter wordt verspreid over zijn hele lichaam. Daarbij gaat het wikkelen en bevestigen van de grijper niet in alle gevallen goed. Hier moet je dan vooral goed op letten als je iets afschiet dat aan je arm is bevestigd.

Het vervolgproject van JT

Ondanks de nadelen werkt het apparaat nog steeds belachelijk goed. JT werkt ook aan een versie van de webshooters van Spiderman. Met het succes van deze gun wordt dat vast een groot succes.

Geniet hieronder zelf van de indrukwekkende Grappling Gun van JT:

Ook The Mandalorian heeft een indrukwekkende replica

Niet alleen van wapens uit Batman worden goede replica’s gemaakt. Ook een wapen uit The Mandalorian is nagemaakt, door niemand minder dan NERF. Zo zie de indrukwekkende blaster eruit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Batman-fans opgelet: deze jongen bouwt binnen een jaar een werkende Grappling Gun
Sluiten