Redactie
Redactie Tech 24 dec 2019

9 uitstekende (gratis) alternatieven voor Photoshop

Photoshop is leuk, Photoshop is handig. Wij kunnen in ieder geval niet zonder. Maar Photoshop van Adobe is ook een duur programma. Voor wie niet van het downloaden van torrents houdt, maar ook niet wil betalen voor zo’n duur pakket hebben wij tien gratis alternatieven voor jullie op een rij gezet.

Genoeg alternatieven voor Photoshop

Sommige van deze alternatieven zijn alleen geschikt voor Windows en sommige alleen voor de Mac. Ook zullen ze niet allemaal even goed en fancy zijn, maar ze zijn wel gratis. Dat is het belangrijkste toch? Onze voorkeur gaat uit naar de gratis web-based foto-editor Pixlr. Maar of dat ook voor jou geldt mag je helemaal zelf uitzoeken.

1. GIMP

GIMP is een fotobewerker met talloze mogelijkheden. Een licentiecode is niet nodig en biedt functies die je alleen bij Photoshop vindt. Ook beschikt dit programma over de welbekende gereedschapskist.

2. Paint.NET (Windows)

Nee, dit programma is niet zoals de good old Paint die wij van Microsoft kennen. Paint.NET (Windows) is een fotobewerkingsprogramma dat alleen voor Windows werkt. Je kunt net als in Photoshop met verschillende lagen werken en uiteraard ook special effects aan beelden toevoegen. Check it out.

3. Pixlr

Pixlr is onze favoriet! Je kunt gebruik maken van een web-based programma, maar er zijn ondertussen ook al Pixlr-webapps ontwikkeld gezien de groeiende populariteit. Er is zelfs een app voor iOS en Android. Dit is wat ons betreft het beste alternatief voor Photoshop.

4. Inkscape

Inkscape is al een ietwat ouder programma, maar is door de benodigde updates nog steeds prima te gebruiken. De groeiende community zorgt er ook nog eens voor dat je met al je vragen op het forum terecht komt. Handig voor tips uiteraard.

5. Seashore

Seashore is echt een klassieker en alleen voor de Mac beschikbaar. Toch krijgt het gratis alternatief voor Photoshop een plek in dit rijtje. Zie het niet als een vervanger, maar een programma voor de basics.

6. Pixia

Pixia is weer een gratis fotobewerkingsprogramma voor Windows. De laatste update is speciaal voor Windows 10 bedoeld, dus je kunt er aardig mee uit de voeten. Succes!

7. Photo Pos Pro

Photo Pos Pro is ook weer voor windows-gebruikers bedoeld en is al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Een geliefd programma onder de bewerkingsdeskundigen die niet veel geld voor een programma als Photoshop willen uitgeven. Je kunt met Photo Pos Pro objecten uit foto’s verwijderen, de kleuren verwijderen en meer. Kortom: verander je foto’s in stunning artworks.

8. Picasa

Geen Picasso, wel Picasa. Of toch niet! De dienst is door Google overgenomen en volledig opgenomen in Google Foto’s. Werkt ook lekker!

9. Photoplus

Tot slot Photoplus. Deze software is alleen voor de Mac beschikbaar en kost je 54,99 euro. Nog steeds een koopje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 uitstekende (gratis) alternatieven voor Photoshop
Sluiten