Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 20 apr 2019

Vanaf nu stream je gratis Amazon muziek via je Echo speaker

Vorige week liet Billboard al weten dat we binnenkort een gratis versie van Amazon Music zouden krijgen. En waar het toen nog de vraag was of dat wel echt waar was, weten we het nu zeker. Amazon heeft inderdaad aangekondigd dat de gratis  muziekstreamingdienst bestaat en dat we er al mee aan de slag kunnen.

Alleen via Echo speakers

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde voor het kunnen luisteren naar Amazon’s gratis muziek. De dienst is namelijk alleen beschikbaar voor mensen een Echo speaker. Aan de ene kant lijkt het een wel erg beperkende zet, waardoor veel gebruikers niet met de dienst aan de slag kunnen. Aan de andere kant het ervoor kunnen zorgen dat mensen die al een Echo speaker hebben bijvoorbeeld hun Spotify abonnement opzeggen. Om Spotify via je Echo te beluisteren, heb je namelijk een premium abonnement nodig.

Amazon Music

Advertenties en geen individuele nummers

Maar zelfs al je een Echo speaker hebt, zijn er nog steeds bepaalde restricties. De dienst is tenslotte gratis en dat betekent onder andere dat je genoegen zult moeten nemen met advertenties. Daarnaast kun je, net als bij de gratis versie van Spotify, geen specifieke nummers kiezen om af te spelen. In plaats daarvan mag je aan de slag met afspeellijsten en stations. De afspeellijsten zijn al voor je samengesteld en als je met de stations aan de slag kunt, vraag je aan Alexa om het (genre, titel, artiest) station af te spelen.

Goede zet of niet?

We zullen zien hoe deze nieuwe zet uitpakt voor Amazon. Mogelijk besluiten gebruikers na het proberen van de gratis muziekdienst om toch maar voor Amazon Music Unlimited of een Amazon Prime abonnement te gaan. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat gebruikers speciaal voor een Echo speaker zouden kiezen, omdat je daarmee met de nieuwe dienst aan de slag kunt.

Hoewel Amazon niet aan de top staat als het gaat om muziek streamen, doen ze het wel behoorlijk goed op de smarthome markt. Steeds meer apparaten worden uitgerust met Alexa en deze Alexa wc zou je zelfs een volledig meeslepende ervaring geven op het toilet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vanaf nu stream je gratis Amazon muziek via je Echo speaker
Sluiten