Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 18 apr 2020

Gratis antivirus voor je mac: dit zijn je 5 beste opties

Een reden waarom veel consumenten graag Apple’s Mac gebruiken is vanwege het gebruikersgemak. Wat minder gemakkelijk is aan Apples computers en laptops is het vinden van een antivirus programma dat werkt op Mac. Toch zijn er een aantal gratis goede programma’s beschikbaar die je zo kunt downloaden.

Hieronder vind je vijf gratis antivirus platforms voor Mac. Installeer er een om ook lang na 2020 nog van je Apple computer te kunnen genieten.

Avast Security voor Mac

Het internet is het er over eens dat Avast Security voor Mac een van de beste, al dan niet het beste, antivirus programma is voor Mac. De software is zeer uitgebreid en beschermt je Mac in real-time. Hij kan je systeem ook scannen als je het idee hebt dat er iets mis is; die scans kun je ook plannen zodat ze worden uitgevoerd als je de laptop niet gebruikt.

Andere fijne functies zijn dat het Avast Security je waarschuwt voor websites die niet deugen, mails met gevaarlijke bijlagen en hij blokkeert onbetrouwbare downloads. Een laatste fijne functie om te benoemen is dat deze antivirus software je privacy beschermt: hij elimineert het tracken door websites en adverteerders voor je. Een nadeel van deze software is dat, zoals ook bij veel anderen, je een betaalde upgrade moet doen voor bepaalde features.

antivirus avast
Avast gratis antivirus software voor Mac (Afbeelding: Avast Security)

Bitdefender Virus Scanner voor Mac

Bitdefender Virus Scanner biedt veel opties voor het beschermen van je Mac. Zo scant hij het hele systeem van je Mac grondig en snel, of scant hij slechts een specifiek onderdeel. Dit programma werkt simpel en heeft een duidelijke interface die goed past bij het simpele interface van je Apple-apparaat.

Een voordeel van deze antivirus scanner is dat hij ieder uur een update krijgt om nieuwe virussen te detecteren. Daarnaast zorgt de Virus Scanner er altijd voor de nieuwste versie te hebben voordat hij een scan uitvoert. Iets dat deze app niet heeft is real-time bescherming tegen malware. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dit zorgt er namelijk wel voor dat hij prima werkt in combinatie met een andere antivirus app of beveiligingsprogramma.

Bitdefender Virus scanner Mac
Bitdefender Virus Scanner (Afbeelding: Bitdefender)

Sophos Anitvirus Mac Home Edition

Er zijn veel verschillende gratis antivirus programma’s beschikbaar voor Mac. Dat maakt het moeilijk om op te vallen als minder gevestigde naam. Sophos speelt het spel slim door veel functies aan te bieden die bij andere antivirus software alleen in het betaalde pakket zit.

Hij scant het systeem van je Mac wanneer jij wilt, maar heeft ook real-time bescherming tegen aanvallen. Daarnaast filtert hij ook de browser en blokkeert hij gevaarlijke websites. Daarnaast is het mogelijk om tot drie Mac’s of Windows apparaten aan een account te koppelen. Zo kun je alle activiteit en status vanaf een console in de gaten houden. Dat is bijvoorbeeld handig voor wie het programma met het hele gezin gebruikt. Deze antivirus scanner heeft dus alle basics in huis en meer.

Sophos Home for Mac antivirus
Sophos Home (Afbeelding: Sophos)

Malwarebytes beveiliging voor Mac

Malwarebyte is geen onbekende naam en wordt al jaren lang door velen met een Windows computer gebruikt. Deze gratis antivirus software voor Mac doet meer dan het detecteren van gevaarlijke ransomware. Hij werkt namelijk ook goed voor het verwijderen van irritante advertenties. Eigenlijk vrijwel alle advertenties dus.

Deze app werkt simpel en vertraagt je Apple laptop niet. De lichtgewicht software is namelijk ongeveer net zo groot als drie digitale muziekbestanden. Een nadeel van Malwarebyte is dat hij geen real-time bescherming biedt. Dat betekent dat hij alleen al bestaande problemen opmerkt en opruimt. En dat doet hij snel: in slechts 15 seconden is je Mac gescand. Dat is sneller dan jij je kop koffie in de ochtend kunt zetten.

Malwarebytes antivirus software Mac
Malwarebytes voor je Mac (Afbeelding: Malwarebytes)

Avira Free Antivirus voor Mac

De antivirus software van Avira overspoelt je niet met functies. Het kiest voor een andere aanpak en uitstraling. Hij heeft geen scans voor het netwerk dat je gebruikt en de websites en heeft weinig andere extra opties voor beveiliging. Wat de software wel doet is je MacBook malware-vrij houden. En dat doet hij goed.

De gratis antivirus scanner van Avira scant je computer in real-time voor bedreigingen. Je kunt deze scans ook op bepaalde tijdstippen uitvoeren. Een voordeel van dit programma is dat hij je Mac-computer niet alleen vrij houdt van virussen en malware die gerelateerd zijn aan Mac; hij detecteert ook malware voor Windows en andere systemen. Dit voorkomt dat je bestanden met vrienden en familie deelt die schadelijk is voor hun laptop.

Avira antivirus Mac
Avira antivirus-scanner (Afbeelding: Avira)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gratis antivirus voor je mac: dit zijn je 5 beste opties
Sluiten