Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 6 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Gratis Crypto verdienen? Met deze vijf tips moet het je lukken!

Iedere investeerder in crypto wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk aan zijn of haar cryptomunten komen. Goedkoper dan gratis bestaat niet, dus geven we je in dit artikel 5 manieren om gratis crypto te verdienen.

Voordat we onze top 5 voor gratis crypto met de delen attenderen we je natuurlijk op de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen analyseren. Uiteraard kun je in dit overzicht ook direct uitzoeken hoeveel jouw gratis crypto waard is. Dit is onze top 5 manieren om gratis crypto te verdienen:

1. Gratis crypto met de Brave browser en Brave rewards

De Brave Browser is een browser zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Terwijl je aan het browsen bent met de Brave Browser kun je Brave Rewards, oftewel Brave beloningen ontvangen.

Dit gaat bijzonder simpel. Als eerste download en installeer je Brave Browser. Deze browser verwijdert standaard allerlei advertenties en trackers. Als je de browser vervolgens toestaat om Brave privé-advertenties te vertonen op de plaats van normale advertenties krijg je gratis Basic Attention Tokens (BAT) voor het vertonen van de advertenties.

brave browser Android app
Brave Privacy Browser (Afbeelding: Play Store)

2. Ook een nieuwe zoekmachine zorgt voor gratis crypto

Naast de browser is de zoekmachine misschien wel de meest gebruikte internet tool. Als je jouw standaard zoekmachine (in Nederland meestal Google) wilt omruilen voor de Presearch-zoekmachine gebruik je een zoekmachine die rekening houdt met jouw privacy en bovendien op de blockchain draait. Bovendien kun je, als je een account maakt, gratis Presearch (PRE) tokens verdienen.

Deze kun je vervolgens op crypto-beurzen inwisselen voor andere crypto of fiat geld. Je kunt Presearch hier vinden. Het makkelijke is dat je deze zoekmachine via browser extensions ook aan de meest gangbare browsers kunt koppelen. Hier lees je meer over op deze pagina.

3. Gezellig praten over cryptomarkt en direct cashen

Iedereen die in crypto actief is weet dat er ontelbaar veel communicatiekanalen zijn waarop de cryptogemeenschap met elkaar kan discussiëren. Het platform LunarCrush gaat een stap verder. Zij belonen je met gratis Lunr crypto op basis van jouw interacties op het platform. Zo kun je Lunr verdienen met het delen van meningen en analyses of het meedoen aan wedstrijden. Vervolgens kan je extra rendement behalen door Lunr te staken.

4. Lekker internetten en gratis crypto verdienen

Als je ervan houdt om lekker op internet te surfen en allerlei nieuwe dingen te proberen is Freecash zeker iets voor jou. Via deze website kan je gratis crypto verdienen door mee te doen aan onderzoeken en/of websites en/of apps te testen. Per aanbieding staat het bedrag dat je kunt verdienen door het onderzoek te doen of te testen vermeldt. De grootste beloning op het moment van schrijven is $ 44,13 in crypto.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

5. Gebruik jij Coinmarketcap? Verdien dan gelijk wat extra gratis crypto

Op de bekende site Coinmarketcap.com kun je allerlei informatie over cryptomunten en de cryptomarkt vinden. Daarnaast hebben zij ook een ‘learn and earn’ sectie. Hier kun je gratis crypto te verdienen door korte tutorials over diverse cryptomunten te doorlopen. Zo vergroot je jouw kennis en verdien je ook nog wat. Je kunt Coinmarketcap.com learn and earn hier vinden.

Bonustip: gratis prijzen verdienen met paper trading

Een andere manier om gratis geld en mooie prijzen te winnen is het meespelen in paper trading competities oftewel virtueel beleggen competities. We legden je al eerder uit wat virtueel beleggen precies inhoud en waarom je daar geen financiële risico’s loopt. Ook legden we je in hetzelfde artikel uit hoe je prijzen en cash geld kunt verdienen met virtueel beleggen competities.

Bij onze collega’s van virtueelbeleggen.com kun je nu meespelen in de crypto en aandelen paper trading competities voor de maand augustus. Mede dankzij Cryptohopper en Bitvavo heeft de prijzenpot voor deze maand een waarde van ruim EUR 300,-. Je kunt je hier eenvoudig gratis aanmelden en dan onder portefeuilles kiezen aan welke competitie(s) jij mee wilt doen.

Veel succes met verdienen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!