Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mei 2020

Gratis versie GTA 5 zorgt voor toename cheaters in GTA Online

Tot en met 21 mei is het mogelijk om GTA 5 gratis te downloaden via de Epic Game Store. Heb je dat nog niet gedaan? Dan is dit min of meer je laatste kans. Wanneer je echter van plan bent om GTA Online te gaan spelen, dan moet je wel rekening houden met cheaters.

De wereld van GTA Online is eigenlijk nooit echt vrij geweest van cheaters, zeker niet op de pc. En door de opkomst van nieuwe spelers dankzij de GTA 5-give away is het aantal cheaters alleen maar toegenomen. En dat heeft helaas ook effect voor de spelers die puur het verhaal willen beleven.

GTA 5 cheaters in GTA Online

Het probleem van GTA 5 is dat je redelijk makkelijk mods kunt gebruiken om het in GTA Online voor spelers lastig te maken. Zo kun je redelijk makkelijk willekeurig voertuigen in de game droppen en op die manier voor chaos zorgen. Dat heeft dan ook effect op spelers die bezig zijn met een online missie. Maar dat is eigenlijk nog onschuldig. Erger wordt het wanneer mensen met honderden jets bombardementen in de wereld uitvoeren en de servers dat niet aan kunnen. Maar het grootste probleem is dat sommige van die problemen doorwerken in het singleplayer-gedeelte van de game. Dat laat de onderstaande gebruiker goed zien.

What is happening to my game? This is story mode from r/GTAV

Het probleem van GTA 5 is dat dit kan gebeuren wanneer je game gekoppeld zit aan de online servers van GTA Online. En op die manier word je ervaring toch wel een beetje gesaboteerd. De kans is groot dat dit verhaal pas na 21 mei wat gaat afnemen. Pas daarna is de game niet meer gratis en zorgt het bannen van een speler er niet meer voor dat die persoon makkelijk een nieuw account kan aanmaken en dezelfde grappen opnieuw kan uitvoeren. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Gratis versie GTA 5 zorgt voor toename cheaters in GTA Online
Sluiten