Sam Dille
Sam Dille Apps 13 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Premiere Pro te duur? Dit zijn de beste (gratis) alternatieven!

Premiere Pro is je beste vriend als je een fanatiek video-editor bent. Toch zitten er een paar nadelen aan de software. Daarom kan het zeker geen kwaad om eens te kijken naar wat alternatieven. De beste hebben we voor je op een rij gezet.

Premiere Pro is een videobewerkingsprogramma ontwikkeld door Adobe. In de software kun je makkelijk wijzigingen in video’s aanbrengen en opslaan. De applicatie is een uitkomst voor veel video-editors, maar heeft ook wat beperkingen en nadelen. Premiere Pro neemt bijvoorbeeld een groot deel van je opslag in, wat gevolgen heeft voor de snelheid van je computer. Daarnaast is het programma vergeleken met alternatieven erg duur.

Dankzij deze vijf alternatieven heb jij geen Premiere Pro meer nodig!

Hier vind je de beste vervangers voor Premiere Pro. Alle apps zijn uitvoerig getest door experts. In de lijst zitten zowel betaalde, als gratis opties en zijn makkelijk te gebruiken voor beginners.

1. Vegas Pro

Vegas Pro is, net als Premiere Pro, software die speciaal ontworpen is om video’s te bewerken. De applicatie heeft een eenvoudige gebruikersinterface en slaat het werk dat je hebt gedaan automatisch op. Je kan makkelijk video’s importeren van een tablet, camera of smartphone. Daarnaast biedt Vegas pro tal van toffe features. Je kunt bijvoorbeeld video’s van 8K bewerken, slow-motion video’s maken en honderden effecten toepassen. Vegas Pro ondersteunt HDR (High Dynamic Range) en is voorzien van een zogenaamde nested timeline voor het versnellen van je workflow. De software is niet gratis, maar biedt verschillende betaalplannen. Je kan zowel jaarlijks als maandelijks betalen.

Download Vegas Pro hier.

2. Movavi

Movavi is een gebruiksvriendelijke video-editor waarmee je video’s vanaf smartphones en laptops kunt bewerken. Zodra je klaar bent met editen, kun je de video direct delen op YouTube. Verder kun je video’s bijsnijden en splitsen, en ondersteunt de software 4K. Het programma is niet zo geavanceerd als Premiere Pro, maar is een prima tool om te editen. Het mooiste van Movavi is dat de app een gratis versie heeft.

Scoor hier jouw Movavi-software.

3. Avid Media Composer

Avid Media Composer is een edit-programma dat is ontwikkeld door Avid Technology. Het is een van de alternatieven die het meest in de buurt komt van Premiere Pro. Dit komt doordat Avid Media Composer video’s ondersteunt van extreem hoge kwaliteit. Met de software kun je onder andere video’s bewerken van 8K, 16K en HDR. Verder geeft de applicatie je toegang tot verschillende effecten en kun je real-time samenwerken met collega’s. De eerste veertien dagen kun je Avid Media Composer gratis uitproberen, waarna je automatisch overgaat in een betaald account.

Download hier Avid Media Composer.

4. Video Pro X

Video Pro X is video-editor ontworpen door MAGIX. Met deze tool kun je video’s met één muisklik knippen. De software ondersteunt 8K ultra HD-video’s. Je kunt video’s moeiteloos splitsen en bijsnijden en tracks opnieuw herordenen, verwijderen en kopiëren. Verder is het mogelijk om in te zoomen op specifieke tracks en helpt de software je bij het toepassen van titels en overgangen. Je kunt met Video Pro X filmpjes importeren van camera, DSLR of smartphone en rechtstreeks online delen. De gebruikersinterface van deze video-editor heeft veel weg van Premiere Pro, waardoor je makkelijk kan overstappen. Video Pro X heeft een gratis versie en een betaalde versie.

Installeer Video Pro X hier.

5. PowerDirector: het Premiere Pro alternatief voor animatie-video’s

PowerDirector het perfecte alternatief als je Premiere Pro gebruikt voor animaties. Met de software kun je namelijk makkelijk aangepaste vormen en objecten in je video verwerken. De tool ondersteunt bewegende beelden en geanimeerde video’s. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je veel gebruikmaakt van green screens. PowerDirector geeft je toegang tot tal van kant-en-klare sjablonen, zodat jij het zware werk niet meer hoeft te doen. Verder kun je gebruik maken van slow en fast motion effecten, en korrelig beeldmateriaal optimaliseren. PowerDirector heeft een gratis versie met beperkte functies. Wil je toegang tot alle features, dan moet je een premium-account aanschaffen.

Scoor hier PowerDirector.

Green screen nodig voor je video’s? Zo scoor je er een voor weinig geld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!