Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

GRATIS: Red Bull Racing digitaal racepak (NFT) als je snel bent

Wij meldden al eerder dat Red Bull Racing actief is met sponsoren in de cryptowereld. Zo sloten zij met cryptomunt Tezos (XTZ) een overeenkomst om digitale collectibles te ontwikkelen. Met de Grand Prix van Mexico in zicht lanceert Red Bull de eerste NFT’s. Het allereerste exemplaar kan jij gratis bemachtigen (als je snel bent).

Met de Grand Prix van Mexico in aantocht lanceert Red Bull Racing een serie van 5 digitale collectibles. Deze zogenoemde NFT’s verschijnen in de komende dagen. Het betreft de volgende items:

  • Het special edition Race Suit van Sergio Perez voor de GP van Mexico (oplage 50.000 stuks);
  • Een speciale editie van de racehelm van Sergio Perez voor de GP van Mexico (oplage 10.000 stuks) en te koop voor $ 9.99;
  • Een tweede race suit van Sergio Perez voor de GP van Mexico. Deze is verkrijgbaar vanaf 5 november voor $ 29,99, oplage onbekend;
  • Een race suit van Max Verstappen voor de GP van Mexico. Ook verkrijgbaar vanaf 5 november voor $ 29,99 (oplage onbekend) en tot slot
  • Een digitaal exemplaar van de racewagen van Sergio Perez, voorzien van reclame van de Mexicaanse partner. Deze is ook verkrijgbaar vanaf 5 november voor $ 39.99, oplage nog onbekend.

Hoe krijg je jouw gratis Red Bull NFT?

Zoals je ziet staat bij het eerste item geen prijs. Dat komt omdat deze nu gratis verkrijgbaar is (uiteraard zo lang de voorraad strekt) via de webshop van Red Bull. Voorwaarde daarbij is wel dat je een gratis account van NFT-beurs Sweet (onderdeel van Red Bull sponsor Tezos) aanmaakt.

Er zijn ‘slechts’ 50.000 exemplaren beschikbaar, dus enige haast is geboden. Ik had nummer 6.702. Of deze NFT veel waard wordt is de vraag, maar het is een leuke manier om deze markt te verkennen. In onze komende weekend special leggen we meer uit over NFT’s.

Of er een verband is kunnen we nog niet zeggen. Wel zien we dat de huidige prijs van cryptomunt Tezos (XTZ) met 1,41% gestegen is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!