Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 21 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Versterk de beveiliging van je Chrome met deze gratis extensies

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk je online beveiliging is. Als je de browser Google Chrome gebruikt dan zul je wellicht wel eens pop-ups zien of beeldschermen omdat de browser je waarschuwt voor onveilige websites en andere dingen die je liever niet op je pc wilt hebben. Het kan dan ook nooit kwaad om nog wat extra beveiligingsmaatregelen te nemen. Wij hebben een aantal gratis extensies voor je op een rijtje gezet om je beveiliging op Chrome wat aan te scherpen.

1. Extra beveiligingslaag op Chrome: HTTPS Everywhere

HTTPS Everywhere; de naam zegt het al. Deze extensie voegt een extra beveiligingslaag toe aan websites die je bezoekt. Die websites worden door de extensie gedwongen om een HTTPS connectie te hebben. Dit voorkomt dat er een persoon of partij tussen jou en de website kan komen.

Chrome

2. Weg met virussen: Avast Free Antivirus 2017

deze extensie is gratis te downloaden voor Chrome. Het maakt gebruik van een community van 400 miljoen internetgebruikers om er achter re komen welke sites wel en welke sites niet betrouwbaar zijn.

Chrome

3. Super veilig? uMatrix

uMatrix is een extensie die je kunt downloaden als je super grondig te werk wilt gaan met het beveiligen van Chrome. Deze extensie blokkeert scripts en advertenties van websites. Je kunt het ook een soort van sneaky gebruiken, waardoor je ziet welke informatie websites allemaal van je opvragen. Aan de hand daarvan kun je websites die je wel vertrouwt op je eigen whitelist zetten.

Chrome

4. Zenmate helpt je unblocken

Ben je juist naar een tool die locatierestricties weghaalt, maar tegelijkertijd wel je privacy beschermt? Dan moet je Zenmate downloaden. De extensie verbergt je IP adres zodat je online zichtbaarheid wat wordt verkleint.

Chrome

5. Zien wat trackers zien? Download Ghostery

De extensie Ghostery voor Chrome laat je zien wat trackers zien als jij een website bezoekt. Daarnaast versnelt deze extensie je browser ook en zijn er een aantal slimme opties om data te blokkeren.

Chrome

Als puntje bij paaltje komt is de beste beveiliging van Chrome natuurlijk je eigen gezonde bestand. Download geen vage bestanden en bezoek ook geen sketchy websites. Zo versterk je trouwens je privacy op Facebook. Ook geen slecht idee ;-).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Versterk de beveiliging van je Chrome met deze gratis extensies
Sluiten