Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24/04/2018

Gratis versie Spotify app komt met on-demand playlists

Na de beursgang van Spotify is het bedrijf druk bezig om zichzelf nog meer op de kaart te zetten. Als onderdeel daarvan werd er vandaag een presentatie gehouden, waarbij het bedrijf het één en ander vertelde over de toekomstplannen. Daarbij is er één echt belangrijke aankondiging gedaan waar we eigenlijk al rekening mee hielden: de gratis versie van Spotify krijgt een make-over. En niet alleen eentje die qua look iets anders is, maar voornamelijk qua inhoud.

Gratis versie van Spotify krijgt on-demand playlists

De oude versie gaf je alleen de mogelijkheid om via shuffle van het ene nummer naar het andere nummer te gaan binnen een bepaald album of playlist. Op die manier was je overgelaten aan de willekeur en schrik je je soms rot als je een bepaald nummer krijgt. In de nieuwe versie kunnen gebruikers van de gratis service de nummers on-demand beluisteren, zolang deze zich bevindt in één van de vijftien persoonlijk gemaakte playlists.

Spotify

Op basis van de playlists die je maakt, zal Spotify je tips geven van nummers die wellicht ook interessant zijn. Het lijkt er overigens niet op dat je de complete Spotify-bibliotheek kunt plunderen. Als gratis gebruiker lijk je toegang te gaan krijgen tot zoiets als de Daily Mix, de Release Radar met nieuwe nummers, de Today’s Top Hits en nog een paar andere dingen. Deze worden om de zoveel tijd ververst en zou er voor moeten zorgen dat je als gratis gebruiker op elk moment toegang hebt tot zo’n 750 nummers. En dat is nog altijd een berg aan muziek.

Daarnaast komt er een nieuwe data saver modus, die er voor moet zorgen dat je mindere data verbruikt. Met deze functie wordt muziek meer van te voren ingeladen, wat handig is voor de momenten dat je in de trein zit en door de tunnel gaat. Als gratis gebruiker heb je namelijk niet de mogelijkheid om muziek van te voren te downloaden.

Spotify

Het enige dat nog niet duidelijk is, is wanneer de update precies wordt uitgerold. Wil je meer lezen over Spotify? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Gratis versie Spotify app komt met on-demand playlists
Sluiten