Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 apr 2019

Gratis VPN dienst? Cloudfare komt met Warp!

Sinds het vertrek van Opera VPN zijn gratis VPN-diensten uiterst zeldzaam geworden. Gelukkig zorgt Cloudfare voor een extra beetje toegankelijkheid door een nieuwe dienst te introduceren. Eentje waarbij je geen registratie of betaling nodig hebt, en waar je ook nog eens onbeperkt gebruik van kunt maken. Maak kennis met Warp!

Cloudfare introduceert gratis VPN-dienst Warp

Gratis VPN-diensten zijn anno 2019 met gemak zeldzaam te noemen, zeker nadat Opera VPN een jaar geleden gestopt is met draaien. Wat moet je als fanatieke VPN gebruiker dan doen? Ga je aan de haal met een nieuwe dienst, waarbij je waarschijnlijk de portemonnee moet trekken, of kies je ervoor om beperkt gebruik te maken? Voor wie de knoop nog niet door heeft kunnen hakken hebben we goed nieuws, dat is simpelweg niet meer nodig. Cloudfare introduceert een gloednieuwe dienst in de vorm van Warp.

Gratis VPN-dienst Cloudfare Warp

Warp is een nieuwe dienst die voornamelijk op mobiele apparaten werkt en vooral gericht is op privacy en snelheid. Dit is voornamelijk te zien door de beloftes die het bedrijf aan de dienst koppelt. Cloudfare belooft dat het je internetgedrag niet zal tracken en bewaart geen enkele vorm van data. Je hoeft je dus ook niet te registreren waardoor je persoonlijk gegevens niet bekend worden. De nieuwe dienst gebruikt overigens het netwerk van Cloudfare om connecties vanuit alle landen te faciliteren. Dat Warp dus een uiterst snelle VPN-dienst wordt, mag duidelijk zijn.

Hoe te gebruiken?

Wie zich aan wil melden voor Warp kan dat via de 1.1.1.1. DNS-app van Cloudfare doen. Deze DNS-server werd een jaar geleden door het bedrijf opgezet en Warp is daar simpelweg een uitbreiding van. Cloudfare zelf zou het liefst iedereen direct toegang geven, maar dat is met oog op een goede infrastructuur niet mogelijk. Hierdoor werkt de VPN-dienst met een wachtlijst.

Gratis VPN-dienst Cloudfare Warp

Wie overigens liever een VPN-dienst voor desktop gebruikt moet nog even geduldig zijn. Op dit moment is Warp niet beschikbaar voor Mac of PC, maar dit zal op een later moment wel het geval zijn. Net als een abonnementsdienst voor zakelijke gebruikers. Voor een klein bedrag per maand krijgen deze mensen toegang tot Warp+. Overigens hoef je niet bang te zijn dat we uiteindelijk allemaal moeten lappen, de gratis variant zal altijd onbeperkt beschikbaar blijven. Althans, dat is wat Cloudfare belooft.

 

Reageer op artikel:
Gratis VPN dienst? Cloudfare komt met Warp!
Sluiten