Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 apr 2019

Gratis YouTube Music? Het is mogelijk met Google Home!

Spotify heeft de streaming-markt op het gebied van muziek gedomineerd tot op het bod. Echter wil dit niet zeggen dat concurrerende diensten als Apple Music en YouTube Music niet de moeite waard zijn. Sterker nog: die laatste is op dit moment volledig gratis te gebruiken. Maar daar heb je dan wel Google Home voor nodig. 

Gratis YouTube Music met Google Home

Mensen met een Google Home in huis hebben niet alleen toegang tot een slimme assistent, maar krijgen ook de kans om YouTube Music gratis te gebruiken. De dienst van YouTube, die de strijd aangaat met diensten als Apple Music en Spotify, kost normaal gesproken geld. Echter is dit voor eigenaren van een Google Home dus niet meer het geval. Wanneer jij een slimme assistent aanschaft van Google haal je YouTube Music geheel gratis uit de doos. Al gaat er wel een addertje onder het gras mee gepaard.

YouTube Music is volledig gratis te gebruiken voor Google Home, maar dan moet je wel tegen flink wat advertenties kunnen. Echter biedt dit wel mogelijkheden voor mensen die de dienst niet kunnen betalen of gewoon simpelweg geen zin om geld neer te leggen voor muziek. Een goede optie, wat ons betreft zeker wel! Normaal gesproken kost een abonnement op YouTube Music Premium je zo’n €9,99 per maand. Wie dus kan genieten van het aanbod en geen zin meer heeft in reclame, kan een einde maken aan de gratis versie en beginnen met betalen. Dit moest voorheen ook om te kunnen streamen naar Google Home, maar dat is nu dus niet meer aan de orde. Streamen naar je slimme speaker is geheel gratis.

Google Home biedt overigens voor nog heel veel meer muziekdiensten ondersteuning. Zo zijn Pandora, Deezer, Spotify en Google Play Music ook beschikbaar. Een tijd geleden leek het er heel even op dat Apple Music ook beschikbaar zou zijn op de slimme speakers van Google. Echter leek het achteraf te gaan om een bug in het systeem.

YouTube Music

Ondersteuning voor de gratis versie van YouTube Music is beschikbaar in Amerika, Canada, Mexico, Japan en het grootste deel van Europa. Deze lijst wordt binnenkort overigens bijgewerkt.

Reageer op artikel:
Gratis YouTube Music? Het is mogelijk met Google Home!
Sluiten