Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jan 2018

Gravel preview: een rallygame met potentie

Wanneer je hoort dat Gravel een racegame is die je voornamelijk de mogelijkheid geeft om offroad races te rijden, dan gaat de vergelijking naar Dirt gelijk op. Qua naam in eerste instantie, maar ook qua inhoud is Gravel duidelijk geïnspireerd op de games uit de Dirt-reeks. Dat voelt een beetje goedkoop aan, maar na een paar races gespeeld te hebben, blijkt Gravel best wel aardig te zijn.

Racegame Gravel

In de previewcode was slechts het eerste gedeelte van de carrièremodus beschikbaar, waardoor we uiteraard maar een glimps van de potentie hebben kunnen zien. De carrièremodus is daarbij opgedeeld in verschillende pilaren. Bij elke pilaar heb je een aantal verschillende races, waarmee je sterren kunt verdienen. Presteer je goed, dan krijg je meer sterren. En hoe meer sterren je verdient, des te sneller je eerder andere pilaren kunt vrijspelen en verder gaat op je pad.

Gravel

Opvallend daarbij is dat we na een paar voltooide pilaren een drietal races voorgeschoteld kregen waarbij we het op moesten nemen tegen een soort baas. Dit waren één tegen één gevechten, waar enkel de volle winst telt. De eerste twee van de drie races wisten we gemakkelijk te winnen, maar bij de derde race had onze tegenstander opeens het heilige vuur gevonden. Hij schoot uit de startblokken, om ‘m vervolgens niet meer te kunnen zien. In de tweede race besloten we hem dan ook in de eerste bocht een beuk te geven en hem vervolgens de rest van de race in de bochten zo af te remmen, dat hij op de lange rechte stukken er niet voorbij kon komen.

Punten voor levels

Wellicht dat we het hadden moeten proberen met wagens die we vrijspelen door races te winnen, maar daar hadden we het geduld niet voor. Naast de sterren die je verdient, scoor je ook punten voor een stoere rijstijl. Denk daarbij aan het driften, het behalen van een hoge snelheid of een hoge jump maken. Met genoeg punten ga in je in level omhoog en speel je nieuwe auto’s vrij. Zo is een race die je eindigt op een tweede plek dan ook niet verloren, omdat je met de gescoorde punten in levels omhoog gaat.

Gravel

Zo zit Gravel dus duidelijk in elkaar. Belangrijker is echter dat het ook alleraardigst speelt. De snelheid in de game is in orde, de tegenstanders zijn niet heel makkelijk te verslaan en er lijken genoeg verschillende locaties en disciplines te zijn om in te racen. Zo scheur je het ene moment door de woestijn in Namibië, terwijl je de keer daarop in Frankrijk bent om daar op een klein circuit in de regen een paar rondes succesvol moet afleggen.

Gravel

Origineel is Gravel zodoende niet, maar wat de game doet, doet het zeer naar behoren. Een fijne racegame om in de gaten te houden. Gravel komt op 27 februari uit en verschijnt dan op de pc, Xbox One en PlayStation 4 . Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze uitgebreide gamingpagina.

Reageer op artikel:
Gravel preview: een rallygame met potentie
Sluiten