Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 apr 2020

Griezel mee met The Dark Pictures: Little Hope

Afgelopen zomer konden we kennis maken met de creepy game The Dark Pictures: Man of Medan. Een geslaagde horrorgame, die je goed in je eentje kon spelen, maar ook zeker samen met een vriend of vriendin. Een review daarvan vind je hier. Met The Dark Pictures: Little Hope kunnen we andermaal een eng verhaal beleven.

Hoewel The Dark Pictures: Little Hope qua verhaal redelijk los staat van Man of Medan, is het wel onderdeel van een grotere trilogie, waarvan dit dus het tweede deel is. Vandaag is de eerste echte trailer verschenen en wordt de juiste snaar wat ons betreft geraakt.

De horror-game The Dark Pictures: Little Hope komt er aan

Het is nog wel even wachten voordat we daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan met The Dark Pictures: Little Hope. De game staat nu gepland voor zomer van dit jaar. De vorige game kwam eind augustus uit, dus wat dat betreft zou het ons niet verbazen als de ontwikkelaar andermaal voor deze release periode kiest. In Little Hope zijn vier studenten en hun professor helemaal alleen in een fictief, afgezonderd en verlaten stadje vast komen te zitten door een mysterieuze mist. Terwijl ze wanhopig op zoek zijn naar een manier om te ontsnappen, worden ze vanuit de schaduwen achtervolgd door visioenen over het met geheimen doordrenkte verleden van het stadje. Om te kunnen overleven, moeten ze de mysteries ontrafelen die achter deze meedogenloze, duistere verschijningen schuilgaan voordat kwaadaardige krachten hun zielen één voor één de hel in sleuren.

Spelers kunnen als één van de vijf hoofdrolspelers aan de slag in deze gloednieuwe cast, waarin Will Poulter wederom aanwezig is. Net als de eerste game, Man of Medan, heeft Little Hope verschillende speelmogelijkheden door meerdere verhaallijnen, wegen en eindes. Iedere keuze die je maakt is cruciaal en heeft bijvoorbeeld gevolgen voor wie zal overleven en wie niet. Net als in de andere delen van de anthologie vertolkt Pip Torrens de alwetende Curator, die getuige is van de voortgang van de speler en zo nu en dan een hint geeft als de speler daarom vraagt. De Shared Story- en Movie Night-modi, die spelers in staat stellen om hun verhaal zowel online als offline te spelen en te delen, keren terug, naast de standaard Theatrical Cut en de Curator’s Cut. Laatstgenoemde zal eerder beschikbaar zijn als een pre-order bonus. The Dark Pictures: Little Hope verschijnt op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Griezel mee met The Dark Pictures: Little Hope
Sluiten