China bouwt letterlijk de meest groene stad ter wereld

De wereldbevolking blijft onverminderd doorgroeien en onze betonnen steden worden met de dag groter. Deze ontwikkeling legt grote druk op de planeet en daarom is het tijd om klimaatneutraal te groeien. Een enorme uitdaging, maar daar houden ze in China wel van.

Dit is de toekomst voor klimaatneutraal wonen

De oplossing is volgens hen een stad die letterlijk groen is. Het plan voor deze stad, genaamd Liuzhou Forest City, begon een aantal jaar geleden op de tekentafel van Stefano Boeri. Inmiddels zijn de eerste stenen gelegd en de verwachting is dat over drie jaar de eerste bewoners welkom geheten kunnen worden.

Uiteindelijk moeten er dertigduizend mensen gaan wonen in deze met bomen en planten begroeide metropolis. Naast de vele appartementen komen er ook kantoorpanden, hotels, winkels, een ziekenhuis en scholen. Forest City gaat dus een op zichzelf staande stad worden die door middel van een hogesnelheidslijn verbonden wordt aan Liuzhou.

Zoals je kunt zien, past Forest City perfect in de groene omgeving en dat is te danken aan de veertigduizend bomen en bijna een miljoen planten die de stad rijk is. De meer dan honderd verschillende soorten planten en bomen filteren de lucht, werken als een natuurlijke geluidsbarrière en stimuleren daarnaast ook nog de biodiversiteit.

Door al dat groen produceert de stad negenhonderd ton zuurstof en neemt daarnaast ook nog eens tienduizend ton koolstofdioxide en 57 ton andere verontreinigende stoffen op. Dit maakt Forest City met afstand de groenste stad ter wereld. Zeker gezien het feit dat bijna alle stroom afkomstig is van zonnepanelen en gebruik wordt gemaakt van geothermische energie om alles te verwarmen. Groener gaat het niet worden. Zelf een steentje bijdragen aan een duurzaam leven kan natuurlijk ook. Met deze vijf apps bijvoorbeeld.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
China bouwt letterlijk de meest groene stad ter wereld
Sluiten