Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 24 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Te gek wat je met groen kunt doen: groene start-ups verbeteren de wereld op unieke wijze

Vandaag wordt het ‘Let it Grow Lab’ in Amsterdam geopend. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden gaat het over verantwoorde start-ups die allemaal op hun eigen manier de wereld een stukje groener willen maken.

Let it Grow Lab voor groene start-ups

In het Let it Grow Lab nemen zeven start-ups deel. Zij houden zich bezig met planten en bloemen en worden vijf maanden lang in hun groei ondersteund. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het doel van de start-ups is simpel: de kwaliteit van leven in de stad verbeteren door middel van bloemen en planten. Een mooi initiatief! Hieronder de zeven start-ups die je in het Let it Grow Lab tegenkomt.

Grown

Grown heeft een volledige geautomatiseerde kweekbak ontwikkeld waarin je je eigen cressen al na vijf dagen kunt oogsten. Voorbeelden van cressen zijn waterkers en tuinkers. Perfect als je gezonder wilt leven en smaken wilt versterken, zonder smaakversterkers te gebruiken. Winnen!

Sprinklr

Sprinklr zorgt ervoor dat mensen zich omringen met seizoensgroen door hun seizoensboxen. In deze boxen vind je een selectie duurzame planten die rechtstreeks bij de kwekers vandaan komen. Het enige dat je hoeft te doen is een box kiezen voor binnen of buiten. Dankzij de Sprinklr-app weet je precies hoe je je planten moet onderhouden. Ideaal!

Gewildgroei

Steden zijn qua vegetatie niet bepaald divers te noemen. Gewildgroei wil dit tegengaan. Het is een start-up die een beweging in gang wil zetten door de stoep te veranderen in een ‘levende bestrating’. Er moet meer aandacht worden besteed aan spontane vegetatie. Zo roepen ze gemeentes op om te stoppen met verdelgen en bijhouden en meer samen te werken met de natuur. ‘Onkruid’ is bij Gewildgroei gewenst.

Wildernis

Wildernis is op een missie: Amsterdam moet groener. Niet alleen in huis, maar ook op het balkon, het dak en de stadstuin. Wildernis is een ‘stadstuinwinkel’ waarin alleen producten worden aangeboden die een link hebben met groen. Van boeken tot workshops en van plantenbakken tot botanische prints: Wildernis heeft het allemaal.

Living Light

Dit is zo vet! Living Light is een sfeerlamp die energie haalt uit planten. De lamp zet het fotosyntheseproces van de plant om naar elektriciteit. Een grote stap naar een toekomst waar planten deel uitmaken van de energievoorziening.

ConnectedGarden

Dankzij ConnectedGarden hoe je je nooit meer zorgen te maken over je tuin. Het is een informatiesysteem dat via sensoren en databronnen als botanische informatie iedere tuinbezitter op de hoogte houdt van de gang van zaken. Zo is je tuin in één klap niet alleen groen, maar ook nog eens slim!

Gardian

Last, maar zeker niet least, is Gardian. Gardian is perfect voor iedereen die niet eens in staat is om een cactus in leven te houden. Het combineert software met hardware zodat jouw planten precies krijgen wat ze nodig hebben. Met de Gardian-app kan de consument in de gaten houden hoe het met de groene lievelingen gaat én wat ze nodig hebben. Praktisch! Houden we van.

Wij zijn benieuwd hoe het over vijf maanden met deze groene start-ups gaat. Het zijn in ieder geval allemaal vette ideeën die ons leven gemakkelijker en groener maken. Een combinatie die wij wel zien zitten. We hopen dat zij zich straks kunnen vinden in het levenspad van succesvolle start-ups.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Te gek wat je met groen kunt doen: groene start-ups verbeteren de wereld op unieke wijze
Sluiten