Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het grootste Nintendo Switch-probleem gaat mogelijk nooit gefixt worden

De Nintendo Switch is een enorm fijne spelcomputer. Met de komst van de OLED is de spelcomputer eigenlijk nog een tikkie beter geworden. Toch lukt het de makers maar niet om een vervelend probleem op te lossen.

En daar is Nintendo eigenlijk wel eerlijk in. Op hun eigen website heeft het een interview geplaatst met de mensen achter de Nintendo Switch OLED en wat die nieuwe spelcomputer brengt. En daar gaat het dus ook in op het bekende drift-probleem van de Joy-Cons.

Nintendo eerlijk over het grote Nintendo Switch-probleem

Het probleem van de Nintendo Switch is dat je het risico loopt dat de Joy-Cons uiteindelijk niet goed meer werken. Dit wordt driften genoemd. Dan beweegt de controller zich zonder dat je hem eigenlijk beweegt. En dat wil je natuurlijk niet hebben in een game. De oplossing is dan of de Joy-Con ter reparatie opsturen of een nieuw kopen. En dat probleem lijkt te blijven bestaan bij de OLED-versie van de spelcomputer. Uiteraard kom je daar pas na een flinke tijd achter, aangezien het een probleem van slijtage is, maar Nintendo is in het interview er wel eerlijk over en stelt dat het een probleem is dat eigenlijk niet opgelost kan worden.

Kruidvat heeft ideale Nintendo Switch-accessoires in folder
OLED lost de problemen dus niet op (Afbeelding: Nintendo )

Het is wel beter geworden. De Joy-Cons van de Nintendo Switch OLED zouden nu minder snel kapot gaan, maar uiteindelijk gaat er slijtage op zitten. Ko Shiota, die bij Nintendo werkt als de GM van de Technology Development Division, stelt dat de Joy-Con te vergelijken is met de banden van een auto. Deze slijten ook wanneer een auto beweegt, omdat er sprake van frictie is. En dat is dus ook bij de joystick het geval. Constant beweegt deze, waardoor hij uiteindelijk slijt en er dus drifting plaatst vindt. Het is dus een probleem dat niet is te verhelpen, maar enkel kan worden uitgesteld.

Geen oplossing

Er is dus geen oplossing voor het drifting-probleem van de Nintendo Switch Joy-Con. En hoe vervelend dat ook is, het is verfrissend om te zien hoe eerlijk het bedrijf daarover is. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch OLED: vijf redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!