Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 3 okt 2018

De 5 grootste onthullingen van het Microsoft Surface Event

Tijdens het Microsoft Surface Event in New York heeft Microsoft hun nieuwe line-up van het komende jaar aangekondigd. De producent heeft een aantal flinke onthullingen gedaan en dit zijn de vijf grootste.

Surface Pro 6 en Surface Laptop 2

Slechts een paar uur voor het event schoten de geruchten als een malle uit de grond. Hierdoor wisten we al dat de Surface Pro 6 en Surface Laptop 2 gisteravond het daglicht zouden zien. Het event werd dan ook afgetrapt met de aankondiging van de Surface Pro 6, een nieuwe versie van de laptop/tablet hybride. De Surface is voorzien van een gloednieuwe Intel 8th Gen processor, een batterij die 13,5 uur mee gaat en weegt zo’n 700 gram. De Pro 6 is een in, wat ons betreft, mooie mat zwarte kleur te bestellen.

Dat geldt overigens ook voor de tweede generatie van Microsoft’s Surface Laptop. De Surface Laptop 2 is voorzien van een 13,5-inch display, een 8th Gen quad core processor en de batterij gaat 14,5 uur mee. De voorverkoop start op 16 oktober en waar de Surface begint met een prijskaartje van €899, start de Surface Laptop op €999.

Microsoft, Surface Event, Microsoft Surface, Microsoft Surface Event

Suface Studio 2

Op het gebied van vernieuwing heeft ook de creatieve Surface Studio een upgrade gekregen. Deze is sinds zijn release in december 2016 niet meer venieuwd. De tweede generatie is voorzien van een 28-inch display, waar de grafische performance met 50% is verbeterd. Hij ziet er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger en ook de werking van het apparaat is bijna identiek. Echter is de Studio 2 nu ook voorzien van Xbox Wireless.

Surface Studio 2 is ook vanaf 16 oktober te koop voor een prijs van €3499.

Surface Headphones

Microsoft heeft niet alleen oude geliefden een upgrade gegeven, maar komt ook met een nieuw familielid. De producent kondigde de Surface Headphones aan die voorzien zijn van Cortana, de slimme assistent van Microsoft. De koptelefoon is voorzien van Bluetooth, beschikt over sterke volume/ noise-cancelling en een batterij die tot 15 uur meegaat. Ook zit er een pause and play functie in, wat betekend dat de muziek stopt met spelen wanneer je de koptelefoon af doet. Met de meegeleverde USB-C kabel laad hij binnen twee uur op.

In tegenstelling tot bovenstaande producten is de Surface Headphones vanaf vandaag te koop voor een prijs van €349.

?CHECK DIT OOK: ZO KOMT DE GLOEDNIEUWE GALAXY S10 ER WAARSCHIJNLIJK UIT TE ZIEN!

Surface All Acces

Net zoals de Xbox, krijgt ook de Surface line-up toegang tot het All Access programma. Hierdoor kunnen gebruikers een Surface device koppelen met accesoires en Office 365. De kosten hiervoor zijn €24,99 per maand voor de komende twee jaar.

Microsoft App Mirroring

Nadat Microsoft de hoop op de Windows Phone heeft opgegeven, blijven ze zich wel focussen op een mobiel OS. De producent komt met App Mirroring waardoor jij je Android scherm kan streamen naar een Windows 10 computer. De feature is te vinden binnen de Your Phone app, waarin jij een app kan kiezen die op het scherm te zien gaat zijn.

Volgens Microsoft is de functie beschikbaar voor Android en iOS en wordt hij gelanceerd met de Windows 10 oktober update, welke vandaag verschijnt.

Reageer op artikel:
De 5 grootste onthullingen van het Microsoft Surface Event
Sluiten