Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Er komt een grote nieuwe Pokémon-game naar de smartphone

Het is een mooie tijd voor Pokémon-fans. Momenteel draait Detective Pikachu in de bioscoop, Pokémon Go wordt nog altijd ondersteund met vele updates en challenges en dit najaar staat er een groot nieuw deel in de serie voor de Nintendo Switch gepland. Is dat nog niet genoeg? Dan hebben we nog meer goed nieuws. Er wordt momenteel gewerkt aan een grote nieuwe game voor de smartphone.

Pokémon-game voor de smartphone in de maak

Heel erg veel weten we nog niet van de nieuwe titel. De game is min of meer aangekondigd in het financiële jaarverslag van de Japanse ontwikkelaar DeNA. Zij stellen dat zij samen met de Pokémon Company werken aan een nieuwe game binnen de wereld van de franchise. Nu is DeNA geen onbekende speler op de markt. Zij zijn de partner van Nintendo en hebben samengewerkt om verschillende games op basis van Nintendo-franchises naar de smartphone te brengen. Dit zou een logische nieuwe stap zijn in hun samenwerking met Nintendo en de Pokémon Company.

Pokemon Go

Uiteraard hoop je daarbij dat het om een volwaardige ervaring gaat. Een game waarbij je een avontuur kunt beleven en op jacht gaat naar verschillende Pokémon. Het probleem daarvan is alleen dat het voor de ontwikkelaar moeilijk is om dat met microtransactions voor elkaar te krijgen. Games op de smartphone werken nog altijd het beste wanneer je een game gratis kunt downloaden en vervolgens voor bepaalde content betaald. Wanneer je als gamer op de smartphone gelijk 15 of 20 euro moet betalen, dan haken veel spelers af. Maar wanneer het de ontwikkelaar lukt om een game uit de serie, denk daarbij aan een game die destijds op de Game Boy Advance uitkwam, over te zetten naar de smartphone en daar bijvoorbeeld 7,99 euro voor zou vragen, dan hebben ze in ondergetekende gelijk een koper. Hopelijk wordt er snel meer bekend over.

Wil je meer lezen over Pokémon? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komt een grote nieuwe Pokémon-game naar de smartphone
Sluiten