Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jun 2019

Vele grote titels worden overgezet naar de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een verdomd fijne spelcomputer. Het kent natuurlijk als groot voordeel dat je de games op het platform altijd en overal kunt spelen. De ene keer gebruik je hem als handheld, terwijl je hem een andere keer weer inzet als een console. De spelcomputer heeft echter wel één nadeel: hij is minder krachtig in vergelijking met de PlayStation 4 en de Xbox One. Daardoor komen sommige titels niet naar de Nintendo Switch, terwijl anderen later komen. Tijdens de Nintendo Direct-presentatie zagen we zoveel titels die worden overgezet, dat we er even apart aandacht voor wilden.

Veel games naar de Nintendo Switch

We hebben al een apart bericht geplaatst over het feit dat The Witcher 3 naar de Nintendo Switch komt. Dat is toch wel één van de beste games ooit. Maar het bleek al snel dat andere titels ook de weg naar de Nintendo Switch. In de onderstaande trailer zie je een uitgebreid overzicht met de games die er aan komen, waarbij we de belangrijkste ports er even bij pakken.

De eerste port voor de Nintendo Switch is Dragon Quest XI, die eerder op de PlayStation 4 verscheen. Een klassieke en fijne RPG, waar je hier de review van kunt lezen. Op 27 september komt hij uit. Op het gebied van Resident Evil-games is er al veel beschikbaar. Later dit jaar komen daar Resident Evil 5 (die is wel leuk) en Resident Evil 6 bij (die kun je overslaan). Waarschijnlijk komt het jaar daarop dan deel zeven.

De Spyro Reignited Trilogy maakt op 3 september de overstap naar de Nintendo Switch. De game kwam vorig jaar uit en beviel ons absoluut. Eerder deze week melden we al dat er een remaster aankwam van Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Die game kwam in 2013 uit op de PlayStation 3. We dachten dat de remaster enkel naar de PS4 kwam, maar hij komt ook op de Nintendo Switch uit. Deze verschijnt op 20 september.

Op die manier is met name september een maand van de inhaalslag van de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. Heb je de spelcomputer nog niet? Scoor hem dan hier.

Reageer op artikel:
Vele grote titels worden overgezet naar de Nintendo Switch
Sluiten