Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 9 feb 2019

Groundhog Day komt (weer) terug en deze keer als VR-game

Hoewel de film Groundhog Day redelijk oud is, lijken de meeste van ons hem wel te kennen. De film weerspiegelt dan ook een gevoel dat veel mensen ervaren in het echte leven, waarin dagen zichzelf soms wel eindeloos lijken te herhalen. Als je ervan hebt genoten om de steeds gefrustreerder wordende Bill Murray vast te zien zitten in het stadje Punxsutawney, hebben we goed nieuws voor je. Er zit nog meer Groundhog Day actie aan te komen en deze keer beleef je het zelf mee in Groundhog Day: Like Father Like Son.

Zelf Groundhog Day beleven

Zoals de titel al aangeeft hebben we in het nieuwe verhaal te maken met de zoon van het personage dat Murray in 1993 neerzette. Net zoals zijn vader beleeft ook hij dezelfde dag keer op keer weer in hetzelfde “middle of nowhere” Amerikaanse stadje. Dat is echter niet de enige twist, want het nieuwe verhaal is geanimeerd en beleef je zelf mee als virtual reality game.

Groundhog Day

Oculus Rift. HTC Vive en PSVR

Om alvast in de stemming te komen heeft Sony de eerste trailer online gezet van Groundhog Day: Like Father Like Son. Hierin zien we de welbekende groundhog, oftewel bosmarmot, weer terug en legt Phil Connors Jr. uit hoe hij net als zijn vader dezelfde dag maar opnieuw blijft beleven. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de ellende ophoudt en dat “morgen” eindelijk echt begint. In het spel zullen verschillende personages van de originele film voorbij komen en later in het jaar kun je ook jezelf aan de cast toevoegen met je Oculus Rift, HTC Vive en PSVR bril.

Als je in de tussentijd zin hebt in een soort Groundhog Day ervaring, kun je  op het moment ook bij Netflix terecht voor de serie Russian Doll. Hierin beleeft Nadia haar 36e verjaardag telkens opnieuw terwijl ze vast zit in een surrealistische tijdlus, waarin ze helaas ook telkens dood gaat.

Reageer op artikel:
Groundhog Day komt (weer) terug en deze keer als VR-game
Sluiten