Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 3 aug 2017

Groen leven: word je eigen groenteboer met GrowChef

Als je er echt zeker van wil zijn dat je groenten en kruiden koopt die niet bespoten met allerlei giftige stoffen, moet je deze zelf verbouwen. Wie dat wel eens heeft geprobeerd weet dat een moestuintje onderhouden een hels karwei is. Met GrowChef wordt dat echter een heel ander verhaal en worden je gewassen gewoon in de keuken voor je verbouwd.

Growchef is eerste binnenshuis hydrocultuur systeem

Growchef is een Kickstarter project en is volgens de makers het eerste slimme plantensysteem voor binnen, welke gebruik maakt van de hydrocultuur kweekwijze. Hierbij staan de planten niet in aarde, maar worden ze in plaats daarvan in water met toegevoegde voedingsstoffen gekweekt.

GrowChef

Planten groeien op drie verschillende lagen

Het binnentuintje is als het ware een plantenbak met drie lagen. Op elke laag is ruimte voor 17 planten, waardoor je in totaal 51 planten hebt groeien in een relatief kleine ruimte. Pas geplante zaadjes beginnen op de bovenste laag en blijven daar totdat ze 3-5 cm groot zijn. Daarna gaan ze een laag naar onder, waar ze tot 10-12 cm mogen doorgroeien. Als laatste gaan ze naar de onderste laag, waar ze rijpen en vervolgens geoogst kunnen worden.

GrowChef

Automatisch water en licht voor perfecte plantjes

Wat geweldig aan GrowChef is, is dat het systeem zelf zorgt voor het bewateren van de plantjes. Volgens het promotiefilmpje zou je maar één keer per maand het reservoir hoeven vullen, waarna het systeem water naar alle lagen van de installatie pompt. Daarnaast is GrowChef ook voorzien van speciale LED lampen, welke de groei van je gewassen stimuleert. Het is ontworpen om elke dag minstens één bosje kruiden of gewassen te produceren.

GrowChef bewatering

51 bakjes om meteen te beginnen

Het systeem wordt geleverd met 51 bakjes, waar de zaden in zitten. Je krijgt 17 bakjes met sla en 17 bakjes met spinazie. Daarnaast krijg je nog een doos met gemixte kruiden. Verder zijn andere zaden zoals bessen, bloemen, tomaten en chillipepers ook beschikbaar. Verschillende planten zijn via een soort abonnement te gebruiken, zodat je planten voorraad nooit opraakt. Uiteraard is het ook mogelijk je eigen zaden te gebruiken.

Om je eigen GrowChef in huis te halen kun je het Kickstarter project steunen voor minimaal 135 euro. Je kunt dan in maart volgend jaar beginnen met je moestuintje.

De laatste tijd zijn er veel Kickstarter projecten, waarmee het zorgen voor planten je uit handen wordt genomen. Een ander project is de Smart Gardener. Deze geeft ook je plantjes zelf water, maar houdt hierbij rekening met elke individuele plant.

Reageer op artikel:
Groen leven: word je eigen groenteboer met GrowChef
Sluiten