Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

GTA 5 gratis: vanmiddag voor altijd op de pc te spelen

Grand Theft Auto V is zonder twijfel de grootste game van de laatste twintig jaar. De game is bizar goed verkocht en mensen spelen hem nog dagelijks. Mocht je in het bezit zijn van een pc, dan kun je GTA 5 gratis scoren.

GTA 5 wordt namelijk gratis in de Epic Game Store. Daar gooit de uitgever regelmatig games gratis weg. En als je hem dan binnen een bepaalde periode binnenhaalt, dan kun je hem voor altijd blijven spelen. Het is dus geen tijdelijke actie, zoals bij de Xbox Game Pass.

GTA 5 gratis bij de Epic Game Store

Het is overigens nog niet officieel bekendgemaakt door uitgever Rockstar Games. Maar zoals wel vaker blijft niks geheim op het internet. Deze keer is het Epic zelf die per ongeluk via een tweet bekendmaakte dat GTA 5 de game zou gaan worden die je gratis kunt downloaden. Blijkbaar hadden ze de tweet niet helemaal goed ingepland en werd het nieuws dus bekend voordat het daadwerkelijk zo was. Maar vanaf vanmiddag 17 uur moet je hem op de Store zelf kunnen zien. Bekijk hieronder de vroeggeplaatste tweet.

GTA 5 Gratis
De tweet waarin het nieuws bekend wordt gemaakt. (Afbeelding: Epic Games)

De game is dus vanaf vanmiddag 17 uur bezig. En vervolgens heb je een week lang de tijd om dat te doen. Na 21 mei zul je gewoon weer moeten betalen als je GTA 5 op de pc wilt spelen. Het enige wat je moet doen om de game binnen te halen is de game aanschaffen op de store. Daarvoor heb je dan weer een Epic Games Account nodig, maar dat heb je eigenlijk al wanneer je Fortnite speelt.

Zelfs als je GTA 5 al op een ander platform hebt gespeeld is het de moeite waard. De pc-versie van de game heeft namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van mods. En op die manier krijg je weer een ander beeld van de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
GTA 5 gratis: vanmiddag voor altijd op de pc te spelen
Sluiten