Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 feb 2020

GTA 5 en Red Dead Redemption 2 blijven goed verkopen

Onlangs werd bekendgemaakt dat Dan Houser, die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de successen van GTA en Red Dead Redemption, Rockstar Games ging verlaten. En aan het eind van de week werden nieuwe verkoopcijfers gedeeld voor zowel GTA 5 en Red Dead Redemption 2 en zie je eigenlijk hoe belangrijk die man was.

Van GTA 5 wisten we natuurlijk al een lange tijd dat het een succes was. De game is inmiddels wereldwijd meer dan 120 miljoen keer verscheept. Hoewel Red Dead Redemption 2 daar met 29 miljoen verscheepte exemplaren nog flink achter zit, is het desondanks een enorm succes.

GTA 5 en Red Dead Redemption 2 zijn grote successen

Want eigenlijk is een game die meer dan vijf miljoen keer wordt verkocht beschouwd als een groot succes. Daar zijn deze twee titels dus ruim overheen gegaan. De term verscheept moet je overigens net verwarren met verkocht. Het is een boekhoudkundige term die er op neer komt dat dat de aantallen zijn die aan winkels zijn geleverd. Het aantal verkochte exemplaren aan consumenten zal zodoende lager liggen, maar dat neemt niet weg dat Rockstar Games en uitgever Take Two al de centjes voor die games hebben kunnen bijschrijven.

GTA 5

Beide games blijven ook goed verkopen. Red Dead Redemption 2 stond namelijk in november op de 2,5 miljoen verkochte exemplaren. En op GTA 5 is gewoon geen graadmeter te zetten. Bovendien doen de online modi van de games het blijvend goed. In GTA Online werden in december nieuwe heists en andere content toegevoegd en ook Red Dead Online kreeg een grote update, waardoor meer mensen die games online zijn gaan spelen. En via verschillende microtransacties komt er nog meer geld binnen.

Naast deze twee grote successen bracht uitgever Take Two in 2019 ook nog de game Borderlands 3 uit onder hun 2K Games-label. Hoewel die niet zo belachelijk goed verkoopt als de andere twee titels, is die game ook nog eens acht miljoen keer verscheept. Dat is een stijging van vijftig procent ten opzichte van Borderlands 2 in dezelfde periode na de release. Kortom: de rekening van Take Two is goed gevuld. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
GTA 5 en Red Dead Redemption 2 blijven goed verkopen
Sluiten