Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 mrt 2020

‘GTA 6 gaat Netflix-serie Narcos achterna’

We hebben de afgelopen jaren al heel wat verschillende geruchten van Grand Theft Auto 6 oftewel GTA 6 voorgeschoteld gekregen. En eerlijk is eerlijk, vaak is het gewoon onzin. Maar soms zorgen de geruchten er voor dat we lekker kunnen wegdromen.

Het nieuwste GTA 6 gerucht stelt dat de game schuil gaat onder de werknaam Project Americas. De game zou zich afspelen in de jaren zeventig en tachtig, neemt je mee naar het reeds bekende Vice City en een fictieve stad gebaseerd op Rio de Janeiro en zou erg geïnspireerd zijn op de serie Narcos.

GTA 6 zou gebaseerd zijn op Narcos

Nu is dit op zich niet een heel gek gerucht. GTA Vice City, die kwam na GTA 3, was op zijn beurt erg geïnspireerd op de film Scarface. Het gaf je de mogelijkheid om als een simpele crimineel op te klimmen naar een echte drugsbaas. De geruchten van GTA 6 zijn opgedoken op Reddit en opgepakt door de website Inverse. De lekker stelt dat hij verschillende personen van gamewebsites kent en ook een ontwikkelaar heeft bij Rockstar Games, die het nu niet een keer zou hebben ontkend. De complete post met informatie vind je hieronder.

GTA 6
Het gelekte bericht (Afbeelding: Inverse)

Goed, er staat dus veel in en hier en daar heb je dingen waarvan je wel kan zeggen dat het eventueel een kern van waarheid bevat. Toch betwijfel ik ten zeerste of dit GTA 6 gerucht echt waar is. Ten eerste omdat de bronnen me heel weinig zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand buiten de ontwikkelaar van de game nu iets weet over de game. Zeker bij een game uit de GTA-reeks heeft het verleden bewezen dat er bijna niks gelekt wordt. Een lading aan geruchten als deze is eigenlijk veel te uitgebreid. Het lijkt net alsof iemand een complete briefing heeft gekregen.

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat we daadwerkelijk iets snel van GTA 6 gaan zien. Eind dit jaar moet de nieuwe generatie aan spelcomputers verschijnen. In het verleden heeft Rockstar Games altijd de kat uit de boom gekeken en bracht het vaak pas na anderhalf tot twee jaar de eerste game er op uit. Dit om er zeker van te zijn dat er genoeg spelcomputers in de huiskamer staan om ook echt grote aantallen games te verkopen. Dus als ik heel eerlijk ben, geloof ik er niks van, maar tegelijkertijd is het dromen over de game erg vermakelijk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘GTA 6 gaat Netflix-serie Narcos achterna’
Sluiten