Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 27 mei 2020

GTA 6 komt in 2023 uit volgens marketingplan

Hoewel de populariteit van GTA 5 nog altijd geen grenzen kent, is het de grote vraag wanneer GTA 6 uitkomt. En als we af moeten gaan op een ingediend marketing plan van uitgever Take Two zal dat in 2023 het geval zijn.

Take Two heeft namelijk zijn zogenaamde 10K-Forms ingeleverd bij de Amerikaanse Securties and Exchange Commision. Dit is een plan waarin wordt geopenbaard wat voor uitgaven het bedrijf de aankomende jaren gaat doen. En uit het marketingpotje kunnen we afleiden dat GTA 6 er aan komt.

GTA 6 laat nog even op zich wachten

In het fiscale jaar 2024, dat loopt van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024, wordt nu een marketingbudget van 89 miljoen Amerikaanse dollars. En dat is meer dan een verdubbeling dan wat men normaal in een jaar aan marketing uitgeeft. In een eerder rapport was zo’n groot verschil overigens in het jaar daarvoor gebudgetteerd, maar ging het toen nog om 78 miljoen dollar. En door dit grote verschil in marketingbudget, gaan analisten er vanuit dat GTA 6 in 2023 en eventueel 2024 gaat verschijnen.

Een mod die GTA 5 er mooi uit laat zien (Afbeelding: Gamesradar)

Een eerder verschil werd genoteerd met de release van Red Dead Redemption 2. Die game zorgde er ook voor dat het marketingbudget van Take Two in één keer een stuk hoger was dan het jaar daarvoor. En omdat het vooral de games van Rockstar Games zijn die voor dit soort pieken zorgen, is het rekensommetje met GTA 6 dus snel gemaakt. En het zou ook wel passen met de plannen die de uitgever eerder uitsprak. De release van GTA 5 zorgde er namelijk voor dat er veel druk kwam te staan op de verschillende werknemers van het bedrijf. Met het nieuwste deel wilt men enerzijds meer tijd nemen om de game te maken en er anderzijds voor zorgen dat er na de release van de game nog genoeg komt. De game moet op die manier meer een live service gaan worden in vergelijking met een aantal andere populaire games van dit moment. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
GTA 6 komt in 2023 uit volgens marketingplan
Sluiten