Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 apr 2020

GTA 6 is inmiddels al een tijdje in ontwikkeling

Er wordt regelmatig geschreven over Grand Theft Auto 6, oftewel GTA 6. Voornamelijk wordt dit gedaan door websites om er voor te zorgen dat mensen de website bezoeken voor pageviews. Dit omdat de gameswereld uitkijkt naar een nieuw deel in de serie.

Wij maken ons hier ook wel eens schuldig aan, voornamelijk om te duiden dat de geruchten onzin zijn. Maar deze keer hebben we een keer wat echt nieuws over GTA 6. Namelijk de indirecte bevestiging dat er al een tijdje gewerkt wordt aan een nieuw deel in de serie.

GTA 6 is in de maak

Het feit dat GTA 6 in ontwikkeling is, valt af te leiden uit een artikel dat website Kotaku heeft uitgebracht. Dat artikel gaat voornamelijk over de werkomstandigheden bij Rockstar Games. Die waren rond de lancering van Red Dead Redemption 2 namelijk niet al te best. De werknemers moesten lange uren maken, overwerken werd standaard van de werknemers verwacht en een goede beloning stond daar niet tegenover. Dat is inmiddels volgens verschillende insiders aangepast. Men wil het voor het volgende project beter doen. En dat project zou GTA 6 gaan worden, die inmiddels al een tijd in ontwikkeling is.

beste games gta 5
Qua opzet dus kleiner dan GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Eén van de veranderingen die wordt doorgevoerd, is het terugschalen van de grootte van de game. Zo zou GTA 6 in eerste instantie gelanceerd worden als een game die wellicht kleiner is dan zijn voorganger, maar dat de game daarna zou worden uitgebreid. Op die manier zou de titel meer een live-service titel gaan worden. Iets waar de ontwikkelaar met GTA Online al wat positieve ervaring mee heeft en succes heeft gehaald. Het zou nog steeds een grote game zijn, maar wellicht dat de lat minder hoog wordt gelegd ten op zichte van de voorgaande projecten. Daarnaast zijn er berichten dat we voorlopig nog wel even op de game moeten wachten. Dit najaar wordt de nieuwe generatie spelcomputers gelanceerd en daarna zou het twee tot drie jaar kunnen duren voordat een nieuw deel uitkomt. In het meest ongunstige geval betekent dat dat GTA 6 pas in 2023 komt, zo’n tien jaar na de release van het vijfde deel. Wil je meer lezen over alles dat met GTA heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
GTA 6 is inmiddels al een tijdje in ontwikkeling
Sluiten