Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 5 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Dude krijgt GTA en Super Mario werkend op zijn grafische rekenmachine, doei verveling!

Een grafische rekenmachine roept bij ons altijd een beetje vervelende jeugdherinneringen op. Dat was zeker anders geweest als we deze hack hadden gekend. Het is namelijk gewoon mogelijk om games zoals GTA te spelen op je grafische rekenmachine, en het installeren hiervan is geen hogere wiskunde. Lees snel verder hoe je je rekenmachine upgrade naar je favoriete stiekeme gaminggadget.

Rekenen, ehh GTA, was nog nooit zo leuk

Reddit-gebruiker RogueConditional heeft het voor elkaar gespeeld om de 2004 versie van GTA Advance op zijn Texas Instruments Nspire CX rekenmachine te zetten. Dit klinkt misschien heel indrukwekkend maar jij is niet de eerste die spellen op de TI-Nspire heeft gezet. Als je YouTube zoekt naar de TN-Nspire kom je aardig wat voorbeelden tegen.

Naast GTA Advance gaan mensen ook los op hun grafische rekenmachine met Doom, Skyrim, Minecraft en zelfs Counter-strike.

Dit willen wij, dit wil jij, dit wil iedereen

Volgens RogueConditional werkt de TI-Nspire rekenmachine op ARM architecture. Dat is dezelfde technologie die ook smartphones en tablets laat werken. Het is dus mogelijk om met deze rekenmachine standaard ARM software te tweaken.

Hoe RogueConditional het lukte om GTA op zijn grafische rekenmachine te krijgen? Hij installeerde er eerste een GameBoy Advance emulator op en laadde daarna het spel op de rekenmachine. Mocht je nou ook een TI-Nspire rekenmachine hebben, dan kun je deze instructies volgen om de game ook te installeren. Je zou er haast een TI voor aanschaffen ;-).

Grafische rekenmachine GTA

De volgende keer hoef je je dus niet meer te vervelen in college of op kantoor. Probeer niet te geamuseerd te zijn met je zogenaamde rekensommen, want dan kan je docent of collega nog wel eens achterdochtig worden. Check trouwens nog even deze link voor beelden van GTA op de grafische rekenmachine. Gruwelijk toch?!

Ook goed om te weten: om GTA te spelen heb je de TI-Nspire rekenmachine nodig. Veel andere spellen, zoals Super Mario en Pokémon, kun je ook een simpelere grafische rekenmachine gebruiken. Die heb je vast nog wel in de kast liggen.

game rekenmachine

Heb je nou geen grafische rekenmachine of verveel je je gewoonweg niet in college of op je werk (good for you), houd dan deze pagina in de gaten zodat om goed op de hoogte te blijven van welke games je in je vrije tijd moet uitproberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dude krijgt GTA en Super Mario werkend op zijn grafische rekenmachine, doei verveling!
Sluiten