Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jan 2020

GTA IV is niet meer te koop op de pc (en dit is waarom)

Het afgelopen weekend viel het Steam-gebruikers op dat GTA IV niet langer meer te koop was via het portal. En omdat dat de voornaamste tool was om de game mee binnen te halen, is het nu dus niet meer mogelijk om de game op de pc te kopen.

Nu gingen er allemaal theorieën op los waarom dat het geval zou zijn. Gelukkig heeft Rockstar Games zelf nu laten weten waarom GTA IV is verdwenen. En de reden is eigenlijk heel erg knullig.

GTA IV niet meer te koop voor de pc

GTA IV werd in 2008 op de pc gelanceerd en viel toen onder het platform Games For Windows Live. Daarmee wilde Microsoft het voor uitgevers en ontwikkelaars makkelijker maken om games op het Windows-platform te lanceren. Maar een groot succes was dat niet. In 2014 werd al besloten te stoppen met de service. En als gevolg daarvan was het voor Rockstar Games niet meer mogelijk om keys aan te maken en die te verkopen. Die keys waren nodig om de game te activeren en te checken dat je wel een legale versie had. En blijkbaar zijn die keys nu op en is het dus effectief niet meer mogelijk om de game te verkopen.

Het is dus een technische beperking die er voor zorgt dat de game niet meer verkocht kan worden. Nu is Rockstar Games aan het kijken of het GTA IV op een andere manier kan verkopen, maar daar kan het momenteel nog niks over zeggen. Omdat de kans groot is dat het al een tijdje bekend was dat men uiteindelijk tegen dit probleem zou aanlopen, is de kans echter klein dat de oplossing makkelijk is. Mocht je de game per se nog willen spelen, dan zou je hem ergens fysiek moeten aanschaffen of kijken naar de versie die destijds op de PlayStation 3 en Xbox 360 is verschenen.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
GTA IV is niet meer te koop op de pc (en dit is waarom)
Sluiten