GTA Online krijgt exclusieve content op PS5, Xbox Series X en pc

Grand Theft Auto V is zonder twijfel één van de grootste successen ooit. Uitgever Take Two liet onlangs in hun kwartaalcijfers weten dat de game inmiddels 130 miljoen keer is verkocht. Met name GTA Online wordt nog veel gespeeld.

Met de aankondiging van de games voor de PlayStation 5 werd duidelijk dat GTA 5 ook naar dat platform zou gaan komen en dat GTA Online op die manier ook daar speelbaar ging worden. En nu heeft de uitgever bekend gemaakt dat de next-gen versie, die ook op de Xbox Series X en de pc verschijnt, bepaalde exclusieve content gaat krijgen.

Specifieke content in next-gen GTA Online

Overigens hoef je niet te verwachten dat je GTA Online eind dit jaar op de nieuwe platformen kunt beleven. GTA 5 staat namelijk gepland om pas in de tweede helft van 2021 uit te komen, waardoor we verwachten dat die versie pas echt in september 2021 komt. Maar het is wel de bedoeling dat de online versie van GTA in de eerste drie maanden na de lancering van de spelcomputer verschijnt. Het is niet heel gek dat de online versie gratis wordt vrijgegeven voor die platformen. Take Two haalt namelijk bakken met geld binnen dankzij gamers die in de online versie bepaalde upgrades aanschaffen. Zo werd de complete GTA 5-ervaring een tijd geleden gratis aangeboden via de Epic Game Store. En daardoor werd er een flinke boost in omzet waargenomen.

Goed, wanneer GTA Online dus op de PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnt, dan kun je aan de slag met bepaalde exclusieve content. De grote vraag op dit moment is echter waar deze uit bestaat. Toen de game van de PlayStation 3 en Xbox 360 overging naar de PlayStation 4 en Xbox One had je de mogelijkheid om je account over te zetten en kreeg je vooral in-game bonussen. Ook verschenen er bepaalde wapens en voertuigen die alleen in de huidige versie zaten. Tevens kreeg je toegang tot missies en activiteiten die niet in de oude versie zaten en werd de ondersteuning voor die laatste uiteindelijk ook stil gezet. De kans is aanwezig dat dit ook gaat gebeuren met deze nieuwe migratie.

Waar ligt de toekomst?

Tegelijkertijd moet je ook afvragen of deze weg ook zo snel bij de nieuwe generatie van GTA Online gevolgd gaat worden. Momenteel wordt de game nog heel veel gespeeld op een platform als de PlayStation 4 en verwacht ik eerlijk gezegd niet dat dat binnen twee jaar gaat stoppen. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
GTA Online krijgt exclusieve content op PS5, Xbox Series X en pc
Sluiten