Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 jan 2019

Marvel studiohoofd stelt fans Guardians of the Galaxy gerust

Guardians of the Galaxy Vol. 1 en Guardians of the Galaxy Vol. 2 waren allebei aangename verrassingen. Regisseur James Gunn wist met een treffende combinatie tussen humor en actie de onbekende groep superhelden wereldberoemd te maken. Het was de planning dat hij de trilogie af zou maken met een derde succesnummer, Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Gunn was de productie zelfs al aan het voorbereiden. Tot men stuitte op zeer oude tweets van de regisseur, die niet echt in de smaak vielen bij Disney. De gigant, in wat velen een overhaaste en onterechte beslissing noemen, besloot James Gunn te ontslaan. Dan hebben we het over juli 2018.

Daardoor was de toekomst van de franchise opeens onzeker. Disney was nog steeds van plan om het derde deel te maken, maar de planning lag opeens overhoop. Bovendien: hoe kan de gigant na alle backlash van fans nog met een andere regisseur de trilogie succesvol afsluiten?

Vergeet daarbij ook niet dat de hoofdrolspelers van de franchise vrij fel op de controversiële actie van Disney hebben gereageerd. Vooral Bradley Cooper en Dave Bautista reageerden afkeurend. Het is zelfs de vraag of Bautista überhaupt terug wil keren.

Marvel Studios chief Kevin Feige stelt fans nu gerust. Tegenover MTV interviewer Josh Horowitzt stelde hij afgelopen zondag tijdens de Golden Globes dat de franchise verder gaat: “Guardians gaat verder. Wanneer, waar en hoe? Dat hoor je later.”

Het lijkt een vrij schrale geruststelling, maar voor fans is het zeer goed nieuws. De derde Guardians of the Galaxy zou aanvankelijk in 2020 uitkomen, als een van de eerste titels die voort borduurde op de shockerende gebeurtenissen uit Avengers: Endgame.

James Gunn (links) en Kevin Feige
James Gunn (links) en Kevin Feige

Aquaman en Suicide Squad 2

Nu is het project on hold, waarbij velen zelfs speculeerden dat de film nooit meer uit zou komen. Dankzij Kevin Feige weten we nu dat daar niks van klopt. Sterker nog, het studiohoofd nam zelfs de tijd om het werk van Gunn te prijzen, en dat hij uitkijkt naar wat de regisseur gaat doen met Suicide Squad 2. Daar gaat Gunn het script voor schrijven.

Ook had hij een goed woordje over voor Aquaman: “Ik heb Aquaman gisteren gezien, en ik vond het echt heel tof. Ik zie het niet als rivaliteit, ik zie dat het als coole dingen die gemaakt worden. En als je een ding moet weten over James Gunn, dan is het dat hij coole dingen maakt.” Suicide Squad komt uit in 2020.

Reageer op artikel:
Marvel studiohoofd stelt fans Guardians of the Galaxy gerust
Sluiten