Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 25 okt 2017

WANT Guide: de beste VPN-diensten voor Android, iOS, Chrome en torrenting

Films en series downloaden van the Pirate Bay wordt door sommige providers niet meer toegelaten en ook het gebruik van Popcorn Time kan beboet worden. Hierdoor zoekt men steeds andere manieren om alsnog (gratis) naar favoriete series en films te kijken. Het gebruik van een VPN kan hierbij hulp bieden.

Wat is een VPN?

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Dit betekent dat er een privénetwerk van netwerken gecreëerd kan worden met de infrastructuur van een publiek netwerk. Wanneer je je computer of ander apparaat verbindt met een VPN, dan doet dit apparaat alsof hij zich op het zelfde netwerk bevindt als de VPN. Al je data wordt dan namelijk via de beveiligde VPN-verbinding verstuurd. Zo kun doe alsof je jezelf in een ander land bevindt en dus alsnog series en films waar je in Nederland geen toegang toe hebt kijken of downloaden.

Naast het kijken van films of series kun je een dergelijk netwerk ook gebruiken om anoniemer te zijn online. De verbinding verbergt namelijk het IP-adres van je apparaat waardoor je anonimiteit gewaarborgd wordt. Dit is ook voordelig wanneer je verbinding maakt met een openbaar wifi-netwerk.

Een derde veel gebruikte functionaliteit van een VPN-dienst is om gecensureerde websites te bezoeken. In China heeft men bijvoorbeeld geen toegang tot Google en Facebook. Wanneer je daar op reis bent is het handig om gebruik te maken van een dergelijk netwerk om alsnog handige informatie te kunnen opzoeken.

VPN

Wat is de beste VPN?

Er zijn ontelbaar veel opties voor VPN-netwerken. Sommige zijn gratis, maar als je echt een veilige en betrouwbare verbinding wilt hebben kun je beter een paar euro per maand neertellen voor een abonnement. We hebben de beste VPN diensten voor je op een rijtje gezet.

De beste voor Android

Wil je een VPN-dienst gebruiken op een Android-apparaat? Dan kun je het beste gebruik maken van ExpressVPN. Hij is overigens ook te gebruiken op apparaten waar geen Android op zit. Dit netwerk is erg gebruiksvriendelijk en dus ideaal voor wanneer je nog niet bekend bent met een VPN. Benieuwd? Dan kun je deze VPN de eerste 24 uur gratis gebruiken.

VPN

De beste voor iOS

IPVanish is een VPN die veel gebruikt wordt voor iOS-apparaten. Dit netwerk is niet alleen erg snel, maar zoekt ook automatisch de snelste server voor je. Ideaal voor de iOS gebruiker die is gewend aan een simpel en geautomatiseerd besturingssysteem. Je kunt dit netwerk niet gratis uittesten, maar je kunt wel je geld terugkrijgen binnen zeven dagen wanneer je niet tevreden bent. Hoe makkelijk dit daadwerkelijk is weten we niet.

VPN

De beste voor Chrome

Als je veilig wilt browsen via Chrome dan kun je hier simpelweg een extensie aan toevoegen. De beste extensie hiervoor is Hotspot Shield. Naast de goede beveiliging die deze VPN biedt is hij gewoon heel erg gemakkelijk in gebruik. Met een paar muisklikken verbindt hij zich automatisch aan het snelste netwerk. Er is een gratis versie van deze extensie beschikbaar, alleen beperkt deze zich wel tot een viertal virtuele locaties.

VPN

De beste voor je Mac

De nummer een VPN voor Mac-computers is (net als de beste voor Android) ExpressVPN. ExpressVPN heeft ook een mobiele app voor je iPhone, alleen is voor je smartphone IPVanish dus een betere keuze ;-)

De beste voor torrenting

Wanneer je films of series wilt downloaden is IPVanish ook de beste keuze. Een van de grote pluspunten aan dit netwerk is dat hij onbeperkt P2P-verkeer toelaat. Ook de downloadsnelheid bij dit netwerk is erg goed. Dit laatste is waarschijnlijk je belangrijkste criteria wanneer je een dergelijk netwerk gaat gebruiken om je downloads mee uit te voeren.

Zoals we al zeiden zijn er ontelbaar veel VPN-netwerken waaruit je kunt kiezen. Wil je een volledig overzicht van de beste VPN’s van 2017 dan kun je het beste een kijkje nemen op deze website.

Zit je klaar om het downloaden te beginnen? Check dan de vijf beste alternatieve torrent-sites voor The Pirate Bay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Guide: de beste VPN-diensten voor Android, iOS, Chrome en torrenting
Sluiten